• Hyvinvointia työstä 2030-luvulla 

  Työterveyslaitoksen lähes 30 asiantuntijan koostama raportti tarjoaa ratkaisuja hyvinvoivaan työelämään nyt heti ja kohti vuotta 2030 mentäessä. 

  Lue lisää.

 • Utelias mieli -podcast

  Helsingin yliopiston podcast. Kuuntele jakso 10: Työn ja vapaa-ajan sekoittuminen: miksi enää ei riitä, että tekee työnsä hyvin? Tutkijat kertovat, mikä heistä on omalla tieteenalalla kiinnostavinta juuri nyt. Kuuntele.

 • Tralla.fi:n materiaalivinkit

  Trallaan on lisätty yrttäjyyskasvatuksen materiaaleja. Kaikki virtuaalisten yritysvierailujen tallenteet ovat nyt myös katsottavissa sivujen kautta. Trallaan.

 • Tulevaisuuden tutkimus

  Tulevaisuustietoa Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskukselta. Lue mm. artikkeli nuorten yrittäjyyspoluista. Sivuille tästä

Lukiolaisen työelämäopas

Lukiolaisten liitto on julkaissut oppaan, johon on koottu työelämäneuvoja, yrittäjyystarinoita, toimialaesittelyjä ja vinkkejä esimerkiksi työnhakuun liittyen.

Lataa opas täältä

Työelämä ja yrittäjyys haltuun lukioissa

Oppaaseen on kerätty laajasti ideoita ja ehdotuksia lukioiden työelämäyhteistyön edistämiseksi.

Lataa julkaisu täältä

Uuden osaamisen lukio

YES-verkoston julkaisu on lukioiden opetushenkilöstölle suunnattu käsikirja, jonka avulla lukiot voivat kehittää toimintakulttuuriaan vastaamaan tulevaisuuden osaamistarpeisiin. 

Lataa julkaisu täältä.

Nuorkauppakamarit

Suomen Nuorkauppakamareiden tavoitteena on vauhdittaa nuorten aikuisten menestystä työelämässä. Katso löytäisitkö sivuilta inspiraatiota.

Sivuille tästä.

Penno-työkirja

Tutustu Penno -selvitä rahatilanteesi- työkirjaan, jonka voit tulostaa tai tilata Takuusäätiön nettisivulta. Sen avulla nuori voi saada käsityksen arjen tuloista ja menoista.

 

Lataa julkaisu täältä.

Yrittäjyyskasvatus lukiossa 2021

Suomen Yrittäjät on julkaissut paljon materiaalia yrittäjyyskasvatuksen tueksi. Tutustu mm. Opettajan yrittäjyysmateriaali ja 

Opettajan opas yrittäjyyspedagogiikkaan -sivuihin

täällä.

TUE.NYT

Tue.nyt -ohjauksen ja tuen työkalupakki lukioille- julkaisussa kerrotaan, millaisia toimintamalleja lukio-opettajat ovat kehittäneet jotta opiskelijat saavuttaisivat oppimistavoitteensa ja voisivat hyvin.

 

Materiaaliin tästä.

Vinkkejä työnhakuun

Työelämään.fi -sivuilla on materiaaleja ja tietoa nuorille työelämästä, mm. työhyvinvoinnista, työntekijän oikeuksista ja tasa-arvoasioista.

 

Tutustu sivuihin täällä.

Rahajunnut

Kaksi mahtavaa lukioikäistä nuorta pitävät saittia, missä he kertovat kuinka voi sijoittaa ja säästää helposti step by step.

 

Sivuille tästä

Tasa-arvo työelämässä

Sosiaali- ja terveysministeriön sivuilla on paljon painavaa asiaa

työelämän tasa-arvokysymyksistä. 

 

Lue lisää täältä.

Tulevaisuuden työ

Tekoäly, työelämän murros, työhyvinvointi, työympäristöt ja tulevasuuden työelämätaidot. Tulevaisuuden työ -täydennyskoulutuksen tallenteet katsottavissa täältä

YES-verkosto

Kiinnostaako työuramentorointi?

YES-verkosto tarjoaa uutta tukimateriaalia mentorille, mentoroitavalle ja mentoriohjelman järjestämisestä kiinnostuneille organisaatioille.

Sivuille tästä.

Opettajan aineistopankki

TATin Opettajan aineistopankista löydät oppimateriaaleja työelämä-, talous- ja yrittäjyysaiheiden opetuksen tueksi. Aineistopankista löytyviä oppimateriaaleja saa käyttää vapaasti opetuksessa.

Lue lisää täältä.

Kun koulu loppuu

Kunkoululoppuu.fi on ura- ja koulutusvalintoihin, sekä nuoren elämän tärkeisiin asioihin keskittyvä sivusto. Tarjolla tietoa koulutuksesta, työelämästä. ja talouden hallinnasta.

sivuille tästä.

Ajokortti työelämään

Miten tehdään työehakemus ja ansioluettelo? Miten selviät työhaastattelusta? Mitkä ovat työelämän pelisäännöt? Tutustu 4H:n Ajokortti työelämään -kurssiin.

Sivuille tästä.

© 2020-2021 Tunne Työ 2.0.

 Sivut: Heidi Hannikainen

 Päivitetty viimeksi 14.1.2021

Seuraa #tunnetyö

 • Instagram Social Icon

VANHOJEN SIVUJEN MATERIAALIT © 2018 

Tunne Työ -suunnittele ura (2017-2019)

Susan Tuulosniemi. 20.12.2018