TunneTyo_2.0_logo.jpg

Tunne Työ 2.0

1.6.2021

Valtakunnallinen lukiohankkeiden verkosto ryystää vielä yhdet aamukahvit ennen kesälaitumille lähtöä.

Kesäkuu menee hanketiimillä syksyä suunnitellessa. Heinäkuussa ja elokuun alkupuoliskon lomailemme.

Syksyllä jatkamme hanketyötä opettajien kanssa ja julkistamme uuden podcast-sarjan.

TunneTyo_2.0_logo.jpg

Tunne Työ 2.0

27.5.2021

Hankkeesta julkaistiin juttu Helsinki-kanavilla. Artikkeli on luettavissa tästä.

TunneTyo_2.0_logo.jpg

Tunne Työ 2.0

27.5.2021

Tunne Työ 2.0 -hankkeen koordinaattoreiden viimeinen kokous. 

Kiitos kaudesta Helsingin toteuttajien lisäksi kaikille osatoteuttajille Espoossa, Vantaalla, Lahdessa ja Lappeenrannassa. 

TunneTyo_2.0_logo.jpg

Tunne Työ 2.0

4.5.2021

Päätöswebinaari 4.5. Kyllä!  

Webinaarissa esiteltiin hankkeen tuotoksia eli millaisia työelämälähtöisiä malleja hankelukioissa on kehitetty vuoden aikana. Puikoissa projektipäällikkö Piritta Ekroth sekä puhujina lukiokoulutuksen päällikkö Harri Korhonen ja lukiokoulutus- ja taiteen perusopetus -yksikön päällikkö Petri Lehikoinen. 

 

Esitimme  myös lukio-opiskelijoiden itse kuvaamia videoita, joissa he kertovat, millaisia työelämätaitoja he ovat lukiossa oppineet. Webinaarin tallenne ja opiskelijoiden videot löytyvät etusivun linkeistä.

UEF_FCLAB.lukio_hanke.jpg

Tunne Työ 2.0

27.4.2021

Vantakunnallinen lukiohankkeiden verkosto kokoontui taas Teams-linjoille ja hehkutettakoon, että näihin tapaamisiin on ollut todellinen ilo ottaa osaa. Verkostoon kuuluu loistavia ammattilaisia ympäri Suomen. Lue blogikirjoitus tapaamisesta!

 

 

 

 

Risto Sarvas.jpg

Tunne Työ 2.0

14.-15.4.2021

Viimeiset Muutoksen tekijät -koulutuspäivät. Tiukkaa asiaa työelämälähtöisen lukio-opetuksen kehittämisestä ja puhujana Risto Sarvas. Organisaatiomuutoskätilö, eli mitä? Lue lisää blogista!

YES_HankeHUB_.jpg

Tunne Työ 2.0

8.4.2021

Tunne Työ 2.0 on esillä YES-verkoston Yrittäjyys ratkaisee! -hankeHUBissa 8.4. 

 

Verkkotilaisuus on suunnattu toimijoille, jotka toteuttavat erilaisia yrittäjyyskasvatukseen liittyviä hankkeita tai hankkeita, joissa kehitetään oppilaitosten ja työelämän välistä yhteistyötä. 

Female Climber

Tunne Työ 2.0

31.3.2021

Hankkeen aikana kehitettyjen työelämälähtöisten toimintasuunnitelmien palautuspäivä!

Hankelukioiden toimintasuunnitelmat on nyt otettu vastaan, mutta niitä voi vielä hioa kevään aikana.

 

Edessä on myös vielä yksi Muutoksen tekijät -koulutuspäivä. Ryhmä A kokoontuu 14.4. ja ryhmä B 15.4.

Colorful Notebooks

Tunne Työ 2.0

11.3.2021

Hankkeen koordinaattoreiden IIX kokous. Osatoteuttajien tilannekatsaus sekä mm. päätöswebinaarin suunnittelua.

 

Seuraavat kokoukset ovat 29.3. ja 27.5.

TunneTyo_2_edited.jpg

Tunne Työ 2.0

3.3.2021

Helsingin Sanomien Koulutus-liitteessä julkaistiin 3.3. artikkeli Tunne Työ 2.0 -hankkeesta. Artikkelissa kerrotaan miksi hanke on ajankohtainen ja mihin hankkeen aikana tehdyllä työllä konkreettisesti tähdätään. Lue tästä.

Image by Christin Hume

Tunne Työ 2.0

16.2.2021

Ennen hiihtolomia pidettiin myös hankkeen Helsingin kehittämistiimin III kokous. Tapetilla oli paljon asioita. 

Mm. näitä ideoitiin ja käsiteltiin: hankkeen oma podcast, hankkeen lukiokohtainen kehittämisraha, missä vaiheessa kukin on työlämälähtöisten toimintasuunnitelmien kanssa, Euroopan sosiaalirahaston dokumentointikäytännöt ja lukion oman "tempauksen" järjestäminen. 

Seuraava kokous on 19.5.

portaat vuoteen 2021.png

Tunne Työ 2.0

16.2.2021

Hankkeen projektipäällikkö Piritta Ekroth liidasi taas Valtakunnallisen lukioverkoston aamukahveja.

 

Teams-tapaamisessa aiheina oli mm.: osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen, uudet digitaaliset ratkaisut, yhteistyössä Riihimäen lukio ja Nuorisoalan osaamiskeskus Kentauri – Timo Sinivuori. OpeTET Riihimäen lukiossa ja aikuislukiossa – Christian Liljeroos, Heidi Muumäki ja Ulla Korpinen​.

Seuraava tapaaminen on 23.3.

TunneTyo_2_edited.jpg

Tunne Työ 2.0

26.-27.1.2021

Tammikuun viimeisellä viikolla oli kaksi tärkeää päivää: Tunne Työ 2.0 hankekoordinaattoreiden VII kokous sekä hankelukioiden työelämäagenttien tapaaminen.

Näistä lisää blogissa.

tassunjäljet_lumessa.jpg

Tunne Työ 2.0

19.1.2021

Valtakunnallisten lukiohankkeiden verkoston tapaamisessa tutustuttiin Work Smart - työpajamalliin sekä pelattiin Someron lukion tekemää virtuaalista murhamysteeri-peliä nimeltään "Samuel Tikkasen tapaus".

Valtakunnallisten lukiohankkeiden tapaamisia eli "Aamupäiväkahveja" vetää Tunne Työ 2.0:n projektipäällikkö Piritta Ekroth.

 

Seuraava lukiohankkeiden tapaaminen on 16.2. ja silloin tutustutaan ainakin OPETET-malleihin. 

moderni näppäinpuhelin.jpg

Tunne Työ 2.0

14.1.2021

Ensimmäinen Tunne Työ 2.0 -hankkeessa kehitetty tuotekortti on nyt julkaistu!

 

Lahden lyseon matematiikan ja fysiikan opettaja Mikko Lahti on kehittänyt fysiikan kokeellisen sähköopin kurssia työelämälähtöisemmäksi. Työelämälähtöisempi sähköopin työkurssi -kokonaisuus ja ohjeet kurssin toteutukseen löytyvät tralla.fi -sivuilta.

 

Kaikki muutkin Tunne Työ 2.0 -hankkeessa kehitetyt mallit ja kurssikokonaisuudet julkaistaan trallan-sivuilla tuotekortteina. Lisää tuloksia luvassa pian!

TunneTyo_2_edited.jpg

Tunne Työ 2.0

10.12.2020

Joulukuulle mahtuu hyvin vielä yksi Tunne Työ 2.0:n hankekoordinaattorien kehittämispäivä.

 

Aiheina mm. lukioiden työlämälähtöiset toimintasuunnitelmat ja hankkeen tulosten jalkauttaminen. Vetäjänä projektipäällikkö Piritta Ekroth. 

kengänjälki_lumessa.jpg

Tunne Työ 2.0

8.12.2020

Tunne Työ 2.0 -hankkeessa mukana oleville Elina Höltälle ja Päivi Ojalalle on myönnetty YES Agentti - yrittäjyyskasvatuksen kehittäjä 2020

-tunnustus!

 

Hölttä toimii opettajana Lahden lyseossa, jonne hän on rakentanut yrittäjyyden kurssikokonaisuuden. Hän on myös mm. osallistunut Lahden yrittäjyyskasvatussuunnitelman tekoon.

Suomen Yrittäjien Koulutus, innovaatiot ja kansainvälistyminen -osaston projektipäällikkö Päivi Ojala toimii kouluttajana Tunne Työ 2.0:n Muutoksen tekijät -koulutuksessa.

perhonen.jpg

Tunne Työ 2.0

1.12.2020

Kun ensimmäinen luukku avautui joulukalenterissa, oli myös aika tavata Valtakunnallisen lukiohankkeiden verkoston kanssa. Mukaan oli saatu lisää hanketyyppejä Kaustiselta, Kuopiosta, Jyväskylästä, Turusta, Tuusulasta, Vantaalta ja Helsingissä. Vinkit jakoon ja matka jatkuu! 

sateenvarjoja.jpg

Tunne Työ 2.0

17.-18.11.2020

Tunne Työ 2.0 -hanke tarjosi marraskuun harmaiden päivien iloksi syksyn toisen setin Muutoksen tekijät -koulutusta. Koulutusta veti tälläkin kertaa Suomen Yrittäjien Päivi Ojala ja moderaattorina toimi tuttuun tapaan Tunne Työ 2.0:n projektipäällikkö Piritta Ekroth.

Koulutuksen yhdeksi puhujaksi oli kutsuttu myös Aalto Ventures Programin Håkan Mitts. Hän esitteli opettajille yrittäjyyspelin. Lue lisää hankkeen blogista!

Oppilaita_luokassa.jpg

Tunne Työ 2.0

11.11.2020

Mihin lukiossa tarvitaan korkeakoulu- ja työelämäyhteistyötä, sekä kansainvälisyysosaamista? Tätä KKT-tiimi osallistaa opettajia pohtimaan workshopeissa, joita järjestetään eri lukioille pitkin vuotta. Viimeisin KKT-workshop pidettiin Teamsissa Kuninkaantien lukiolle.

Tiimiin kuuluu Tunne Työ 2.0. –hankkeen projektipäällikkö Piritta Ekroth, Stadin AO:n kansainvälisten asioiden koordinaattori Eerika Kantonen ja Korkeakouluyhteistyömallin luominen Helsinkiin –hankkeen projektikoordinaattori Helena Antikainen. 

Portti_Nuori_Yrittajyys_edited.jpg

Tunne Työ 2.0

Marraskuussa 2020

Tunne Työ 2.0 -hanketiimi on  marraskuun aikana haastatellut hankekoordinaattoreita ja opettajia ja kerännyt materiaalia hankkeen etenemisestä. Tunnelmia ja tuloksia on jo julkaistu näiden verkkosivujen blogissa, Otamme ilolla vastaan kirjoituksia kaikilta hankkeeseen osallistuvilta! 

Kimpisen_lukio_Lappeenranta_opiskelijoit

Tunne Työ 2.0

8.10.2020

Tunne Työ 2.0 -hanke oli taas takana, kun joukko hyviä tyyppejä kokoontui Valtakunnallisen lukioverkoston etätapaamiseen!

 

Pienryhmissä jaettiin hyväksi havaittuja pointteja toimivien etätapaamisten järjestämiseen. Osallistujat jakoivat myös paljon linkkejä liittyen omiin hankkeisiinsa.

 

Vierailijoina oli puhumassa Suomen Yrittäjien Marja Tiainen sekä Visa Myllyntaus K-ryhmästä. Aiheina oli mm. työelämäyhteistyön rakentaminen. 

Tästä kaikesta enemmän Tunne Työ 2.0:n blogissa.

Tunne_Tyo_2.0_auringonlasku_Lauttasaari.

Tunne Työ 2.0

6.10.2020

Tunne Työ 2.0:n projektipäällikkö Piritta Ekroth hääri matchmakerina 6.10. järjestetyillä työelämätreffeillä!

 

Mukaan ilmoittautuneet lukioiden edustajat tapasivat virtuaalisissa "deittihuoneissa" eri yritysten edustajia, ja pääsivät näin keskustelemaan mahdollisesta oppilaitosyhteistyöstä. Lisätietoa treffi-iltapäivästä voit lukea Tunne Työ 2.0:n blogista!

Tunne_Tyo_2.0_hamahakki_verkossa.jpg

Tunne Työ 2.0

5.10.2020

Lokakuun ekalla viikkoa järjestettiin Työelämäagenttitoiminnan ensimmäinen kokous. Virtuaalisesti järjestetyssä tilaisuudessa kerrottiin työelämäagenttitoiminnan keskeisistä teemoista ja tavoitteista.

 

Omia kokemuksiaan ja jo kehitettyjä yhteistyömalleja esitteli Mattus Alsi Lukion työelämäkumppanit -hankkeesta.

 

Kokouksessa sovittiin pelisäännöistä, joilla lähdetään kehittämään Helsingin lukioiden omia malleja.

Tunne_tyo_2.0_Kimpisen_lukio.jpg

Tunne Työ 2.0

9.-10.9.2020

Viitisenkymmentä aineenopettajaa on mukana Tunne Työ 2.0 -hankkeen Muutoksen tekijät -koulutusohjelmassa. Ensimmäiset koulutuspäivät 9.-10.9. pidettiin verkossa. Seuraavat koulutusohjelman työelämävalmennuspäivät ovat marraskuussa.

ALOITUSWEBINAARIN KUTSU 1.9.2020.png

Tunne Työ 2.0

1.9.2020

Hankkeen aloituswebinaari striimattiin 1.9. Webinaarissa ajatuksiaan työelämästä ja tulevaisuudesta avasivat mm. Aalto-yliopiston työelämäprofessori Risto Sarvas, Suomen Yrittäjien Mikael Pentikäinen ja lukiolaiset itse.

Katso webinaari tästä.

KKT_workshop_Alppilan_lukio.jpg

Tunne Työ 2.0

12.8.2020

Tunne Työ 2.0. –hankkeen projektipäällikkö Piritta Ekroth, Stadin AO:n kansainvälisten asioiden koordinaattori Eerika Kantonen ja Korkeakouluyhteistyömallin luominen Helsinkiin –hankkeen projektikoordinaattori Helena Antikainen aloittivat sähäkät KKT-workshopit 12.8.

 

Workshoppeja pidetään lukio-opettajille eri koulussa pitkin vuotta. 

#kansainvälisyys #korkeakouluyhteistyö

#työelämäyhteistyö