top of page

Oppilaitos- ja työelämäyhteistyö vuosina 2017-2019

Nordean ja Ohjaamon yhteistyö Alppilan lukion kanssa:

Nordean ja Ohjaamon asiantuntijat tekivät yhteistyötä Alppilan lukion  Työelämätietoutta ja arkielämäntaitoja - kurssilla. Asiantuntijat pitivät tietoiskuja mm. raha-asioista, työpaikan etsimisestä, CV:n päivittämisestä, nuorille suunnattujen asuntojen hakemisesta sekä erilaisista ura- ja koulutusvaihtoehdoista.

 

Voit lukea yhteistyönä toteutetusta kurssista lisää blogista.

Tuottajat -yrityscase Helsingin kielilukiossa:

Tuottajat, eli Storia Productions Oy, toteutti viiden oppitunnin mittaisen casen osana Kielilukion tuunattua kurssia. Opiskelijat saivat oppia sosiaalisen median markkinoinnista ja Tuottajat saivat tietoa nuorten näkemyksistä siitä, miten heitä voisi parhaiten tavoittaa sosiaalisen median kautta.

Lue yritysyhteistyöstä vaikuttavimmillaan blogista.

Barona/Opteam kouluttamassa lukiolaisia tapahtumajärjestämisestä ja Espoon lukioiden yhteinen #kesäksitöihin -messu:

Barona/opteamin tarjoaman tapahtumajärjestäjäkoulutuksen avulla Espoon lukiot toteuttivat lukolaisten työelämätaitoja kehittävät #Kesäksitöihin -messut. Messuilla lukuisat yritykset pääsivät esittelemään omaa toimintaansa, samalla kun lukiolaiset saivat tärkeitä työelämätietoja.  

 

Lue yhteistyöstä lisää blogista.

Etu-Töölön yrittäjän päivä

Etu-Töölön lukion kaksipäiväinen yrittäjän päivä 

Koko koulun tapahtumassa Aalto yliopiston Kauppakorkeakoulun juhlasalissa oli pääpuhujana Vuosi yrittäjänä-kurssin konkari ja Nordic Business Forumin yksi perustajista Mikko Jaatinen. Hän jakoi opiskelijoille oman yrittäjyystarinansa. Lue lisää Yrittäjän päivästa täältä.

Tulevaisuustutkija Sirkka Heinonen ja 17 alumnia Sibeliuslukion Tulevaisuuspäivässä:

Sibeliuslukion Tulevaisuuspäivässä pohdittiin, millaista opiskelu tulevaisuudessa tulee olemaan. Tulevaisuustutkija Sirkka Heinonen luennoin tapahtumassa ja lisäksi 17 alumnia kertoi oman uratarinansa. 

Lue lisää Tulevaisuuspäivästä blogista

Alumnit ja huoltajat mukana ammattien aamupäivässä Helsingin luonnontiedelukiolla:

Helsingin luonnontiedelukion perinteisessä ammattien aamupäivässä opiskelijat saivat tuntumaa eri aloihin ja ammatteihin ja voivat sitten hyödyntää kokemuksiaan omassa urasuunnittelussaan. Lukio on tänä lukuvuonna pyrkinyt yhä enemmän hyödyntämään alumniverkostoa, ja melkein puolet tapahtuman esiintyjistä olikin nyt vanhoja hellulaisia: kirjailija, hiukkasfyysikko, ilmakemisti, rauhantyön tekijä…

 

Lue lisää alumnien ja huoltajien yhteistyöstä  luonnontiedelukion kanssa blogista.

WorkPilotsin ja kuvataidelukion yhteistyössä syntyneen Minä brändinä - kurssin julkistaminen.

Kuinka tehdä oma osaaminen näkyväksi? Kuinka tuotteistaa omaa osaamistaan? Ja kuinka myydä visuaalista osaamistaan asiakkaille? Minä brändinä -kurssin tarkoitus on auttaa nuoria pohtimaan työllistymiseen liittyviä asioita konkreettisin keinoin. Uusi kurssi on julkistettu!

Lue lisää kurssista:

Helsingin kuvataidelukio ja Work Pilots kehittämään yhdessä lukiolaisten työelämätaitoja, lue lisää täältä.

Kuvataidelukion ja WorkPilotsin yhteistyössä syntyneen Minä brändinä - kurssin julkistaminen, lue täältä.

Minä Brändinä -kurssin alkutunnelmia, lue lisää täältä.

Opettajien ja opiskelijoiden kokemuksia kurssista täältä.

Alumnitoimintaa Perho liiketalousopistossa

Perho Liiketalousopistossa alumneja on lähdetty käsittelemään aiempaa systemaattisemmin: heidät on liitetty asiakasrekisteriimme GDPR-säännökset tiedostaen ja heille lähtee säännöllisesti uutiskirjeitä PerhoPron erilaisista täydennyskoulutuksista sekä tapahtumista. 

Lue lisää Perhon alumnitoiminnasta täältä.

Yhdeksän yritysjohtajaa ja lukion rehtoria vuoden 2018 uravarjostuksessa:

Mitä tapahtuu kun lukiorehtorit ja yritysjohtajat lähtevät varjostamaan toistensa työpäiviä?  Millaisia johtamisen työkaluja rehtorit ja yritysjohtajat voivat saada toisiltaan? 

Tunne työ -hankkeen vuoden 2018 johtamisvarjostuksessa oli mukana yhdeksän yritysjohtajaa ja rehtoria.

Yhdeksän rehtoria ja yritysjohtajaa mukaan Tunne Työ -hankkeen johtamisvarjostukseen, lue täältä.

Yritysjohtajat ja lukioiden rehtorit toistensa peileinä täältä.

Lukiorehtoreiden ja yritysjohtajien johtamisvarjostus päätettiin yhteiseen kokkailuiltaan – yhteistyö kuitenkin jatkuu, lue lisää täältä.

Lukiorehtori Marja Honkaheimon johtamisvarjostuskokemuksesta voit lukea täältä.

Kallion lukion kupliva alumni-ilta

Kallion lukio haluaa järjestää oppilailleen tapahtuman, jossa alumnit kertovat omia uratarinoitaan. Alumnien tavoittamiseksi vietettiin kallion lukion  ensimmäinen alumni-ilta, joka käynnistyi vanhojen tuttujen iloisella jälleennäkemisellä. 

Lue lisää blogista

Lumon lukiossa myyntiä

Lumon lukion ja Perhon Liiketalousopiston yhteistyö: videotyöhakemuksia ja myyntiä englannin kielellä 

 

Liiketalouden opiskelijat loivat kesätyöpaikkailmoituksia sekä tervehdysvideon, joihin lukiolaiset vastasivat video-työhakemuksilla. Lumon opiskelijat saivat videoistaan palautteen. Lue lisää täältä.

Alumnitoimintaa Perho Liiketalousopistossa

Perhon alumnitoiminta alkoi palvelumuotoilutapahtumalla, jossa alumnit tuunasivat koulutustarjontaa ja pohtivat lisäksi toiveitaan tulevalle alumnitoiminnalle. Alumnit halusivat toisaalta asiantuntijaluentoja, toisaalta vapaamuotoista toimintaa, ja erittäin mielellään he tulisivat kertomaan omia uratarinoitaan nykyopiskelijoille.

Lue lisää alumniyhteistyön aloittamisesta Perhossa blogista.

Lappeenrannan lyseon lukion opettajat tutustumiskäynneillä yrityksissä

Lappeenrannan lyseon lukiossa on mietitty tapoja päivittää opettajien työelämätuntemusta. Syksyllä opettajat jalkautuivatkin yrityksiin päivän ajaksi ja saivat yrityksistä mukaansa tärkeitä oppeja eri aloilta. Opettajat vierailivat mm. Joensuun yliopiston  kemianlaitoksella, Finnoksella ja Roisterissa.

Lue lisää opettajian yritysvierailuista tästä.

Fyysikko vieraana Studia Ressussa

Tuukka  Verho on suorittanut tekniikan kandidaatin ja diplomi-insinöörin tutkinnot silloisessa Teknillisessä Korkeakoulussa Otaniemessä ja väitellyt tekniikan tohtoriksi nykyisestä Aalto-yliopistosta. Hän on ollut vierailevana tutkijana San Sebastianin yliopistossa sekä MIT:ssä (Massachusetts Institute of Technology). Nyt Verho kävi puhumassa Ressun lukion Studia Ressussa.

Lue lisää tästä.

Wärtsilä ja kameratori: Kielilukion vierailut

Yritysvierailut muodostavat tärkeän ja antoisan mahdollisuuden kurkistaa aitoon työelämään. Kielilukio toteutti yhdistetyt TET- ja jatko-opintoretket Turkuun, sekä Tampereelle. Retkillä opiskelijat pääsivät tutustumaan yliopistokaupunkeihin ja käymään joko Wärtsilällä, tai Kameratorilla.

Lue  lisää vierailuista tästä.

Dipolin Työelämätreffeillä törmäytettiin yrityksiä ja lukioita

Dipolissa 15.1 pidetyt Työelämätreffit avasivat yhteistyökeskusteluja yritysten ja oppilaitosten välille. Pikadeiteillä ei turhia aikailtu, vaan hypättiin suoraan asiaan.

Lue lisää Työelämätreffeistä täältä.

Raute, Teknoware, Dooroom ja Ladec: Lahden lukioiden yritysyhteistyö

Lahden lukiot ovat toteuttaneet monenlaisia työelämäyhteyksiä, kuten esimerkiksi että Lahden lyseon apulaisrehtori Kalle Nieminen osallistui johtajavarjostukseen ja varjosti RAUTE Oyj:n Sami Mattilaa. Lukion toisen vuositason opiskelijoilla oli mahdollista tehdä työnvarjostusta (jobshadowing) osana opinto-ohjauksen kurssia. ja opettajia on vieraillut paikallisissa yrityksissä esim. Teknowarella, Dooroomissa ja Ladecissa.

Lue lisää Lahden yritysyhteistyöstä tästä.

Panimoyhtiö Tuju ja UPM Kaukaa: Kemianopettaja ope-TETissä

Yksi Tunne työ -hankkeen ajatuksista on, että opiskelijoiden työelämätietoutta voidaan lisätä lisäämällä opettajien tietämystä.  Yksi tapa tähän on opeTET.

Lue lisää kemianopettajan kahdesta opeTET-vierailukohteesta Panimoyhtiö Tujuun ja UPM:ään tästä.

Vuoden 2019 Rehtorien ja yritysjohtajien uravarjostus

Johtamisvarjostuksessa on tavoitteena oppia varjostettavalta win-win -periaatteen mukaisesti sekä saada työkaluja oman organisaation toimintakulttuurin kehittämiseen ja johtamistyöhön. Seuraa hankkeen toista varjostusta.

Johtamisvarjostus alkaa taas, lue lisää täältä.

Rehtoreiden ilmoittautuminen alkaa, lue lisää täältä.

KesätyöX-messuilla opiskelijoille esiteltiin satoja auki olevia kesätyöpaikkoja

KesätyöX-messut järjestettiin Dipolissa 15.1.2019 yhteistyössä espoolaisten Tapahtumanjärjestäjä-kurssilaisten ja Baronan kanssa. Baronan kouluttamat tapahtumanjärjestäjät vastasivat tapahtuman käytännön järjestelyistä ja kurssi huipentui 16 eri näytteilleasettajan saapuessa Dipoliin.

Lue lisää KesätyöX-messuista tästä.

Vuosaaren lukion toinen alumnipäivä

Vuosaaren lukiossa järjestettiin toisena vuonna peräkkäin alumnipäivä. Siinä kahdeksan Vuosaaren lukiosta valmistunutta alumnia kertoi lukion ensimmäisen ja toisen vuoden opiskelijoille omia ura- ja työelämäkokemuksiaan.

Lue lisää tästä.

Luonnontiedelukion abi Väinö yrittäjänä

Itseoppinut Väinö aloitti yrittäjänä 15-vuotiaana. "Pitää uskaltaa!", on Väinön viesti lukiolaisille.

Lue lisää täältä.

Etu-Töölön lukiolaiset tutustumassa Tallinnan yrittäjyysmessuille

Etu-Töölön lukio kävi JA Estonian vuosittain järjestämillä messuilla Tallinnan Rocca al Maren kauppakeskuksessa 9.2.2019.

Lue lisää matkasta täältä.

Tunne työ -hanke mukana investEu-kampanjassa

Tunne työ -hankke on Euroopan sosiaalirahaston hanke, eli yksi Euroopan unionin lukuisista rahoitus- ja investointitoimenpiteistä, joiden avulla luodaan mm. elinvoimaista taloutta, vahvistetaan kasvua ja luodaan työpaikkoja.

 

Lue lisää InvestEu-kampanjasta täältä

Kampanjan kautta bloggaaja Jonna vierailu Minä Brändinä -kurssilla, voit lukea siitä lisää täältä.

Opintieltä urapolulle -paneelissa keskusteltiin koulutuksen tulevaisuudesta ja työelämälähtöisyydestä, lue lisää täältä.

Sibelius-lukion alumnien aamupäivä

Sibelius-lukiosta valmistuneet alumnit olivat jälleen kertomassa nykyisille opiskelijoille opiskelu- ja uratarinoitaan torstaina 10.1.2019.

Lue lisää täältä.

bottom of page