top of page

Valtakunnallisten lukiohankkeiden verkoston tapaaminen 19.1.2021

Elämme lukiohankkeiden kulta-aikaa. Lukiolaki on uudistettu ja lukion opetussuunnitelman uudet perusteet otetaan käyttöön elokuussa 2021. Uudistuksella halutaan tukea opiskelijoiden kasvamista tasapainoisiksi ja aktiivisiksi yhteiskunnan jäseniksi antamalla heille työelämän, harrastusten ja persoonallisuudenkehittämisen kannalta tarpeellisia tietoja, taitoja ja valmiuksia.


Tunne Työ 2.0 -hankkeen projektipäällikkö Piritta Ekroth on koonnut kasaan Valtakunnallisten lukiohankkeiden verkoston. Verkoston jäsenet eli eri lukiohankkeiden vetäjät kokoontuvat tasaisin väliajoin virtuaalisten aamupäiväkahvien merkeissä.


Tänään 19.1. Valtakunnallisten lukiohankkeiden verkoston tapaamisessa tutustuttiin Karelia-ammattikorkeakoulussa kehitettyyn Work Smart -työpajamalliin. Mallissa on kolme työpajaa. Kahdessa ensimmäisessä työpajassa opiskelija harjoittelee tunnistamaan ja kuvaamaan omaa osaamistaan. Kolmas työpaja on verkostoitumistyöpaja, jossa opiskelija pääsee keskustelemaan työelämän edustajien kanssa. Lue lisää: https://worksmart.karelia.fi/2017/12/21/work-smart-valmennus-koostuu-kolmesta-tyopajasta/


Pelasimme myös Someron lukion kehittämää virtuaalista murhamysteeripeliä nimeltään "Samuel Tikkasen tapaus". Ihan loistava juttu, ongelmanratkaisutaitoja kutkutteleva, hienosti toteutettu peli, jossa selvitimme, kuka oli pelin fiktiivisen henkirikoksen takana.

Seuraava lukiohankkeiden tapaaminen on 16.2.2021 ja silloin tutustutaan vähän syvemmin ainakin OPETET-malleihin.


Kuva: Heidi Hannikainen


Viimeisimmät
Arkisto
bottom of page