top of page

Tunne Työ 2.0 -hankkeen kehittämistyötä Helsingin kielilukiossa

Osallistuimme Euroopan sosiaalirahaston tukemaan Tunne Työ 2.0 -hankkeeseen kehittääksemme uusia malleja lukiolaisten ja opettajien työelämätaitojen ja -tietojen vahvistamiseen. Kaksi opettajaa osallistui hankkeen kautta koulutusohjelmaan, jonka puitteissa he ideoivat ja toteuttivat työelämäkokonaisuuden yhdelle oman oppiaineensa kurssille. Yhdessä kaikkien opettajien kanssa tehtiin suunnitelma, miten jatko-opinto- ja työelämämahdollisuuksia esitellään eri oppiaineissa jollakin pakollisella tai syventävällä kurssilla.


Syyslukukaudella psykologian syventävällä PS 4 -kurssilla toteutettiin hyvinvointiin liittyvä yritysyhteistyö syketeknologian kasvuyrityksen Firstbeatin kanssa. Firstbeatin Jaakko Kotisaari vieraili kurssilla virtuaalisesti. Kurssilla käsiteltiin erityisesti työssä ja opinnoissa jaksamista sekä stressistä palautumista. Opiskelijat saivat mahdollisuuden mitata omaa palautumistaan Firstbeat- sykevälimittauksen avulla ja he saivat hyvinvointianalyysin tuloksista henkilökohtaisen palautteen.


Kevään 5. jaksossa yhdellä englannin ENA 4 kurssilla opiskelijat tutustuivat vaikuttamisen keinoihin, vaaleihin ja puolueisiin, kuntavaaliehdokkaisiin, valtiotieteellisen tiedekunnan englanninkielisiin opinto-ohjelmiin ja poliitikon uratarinaan. Matias Pajula vieraili oppitunnilla kertomassa, miten hän kiinnostui politiikasta ja miksi meidän kaikkien pitäisi äänestää vaaleissa.


Jatkoimme työelämäyhteistyötä Baronan ja Securitaksen kanssa. Baronasta vierailtiin abien opokursseilla kertomassa mm. työnhausta ja Securitaksesta haastateltiin vartijakurssin suorittamisesta kiinnostuneita opiskelijoita. Meillä voi suorittaa väliaikaisen vartijan koulutuksen, jonka jälkeen voi heti aloittaa työt ja hakeutua alan kiinnostaessa varsinaiseen vartijan koulutukseen.


Teksti ja kuvat: Anni Gustafsson ja Anne Isotalo


Kuvassa Markus PajulaViimeisimmät
Arkisto
bottom of page