Tunne Työ 2.0 -hanke kouluttaa: Muutoksen tekijät -koulutuspäivät 17.-18.11.
Muutoksen tekijät -koulutuksen tarkoitus on tarjota konkreettista tukea työelämälähtöistä kehitystyötä tekeville lukio-opettajille. Kyseessä on jo syksyn toinen koulutussetti ja ohjelmaa vetää tälläkin kertaa Suomen Yrittäjien Päivi Ojala. Koulutuksen moderaattorina häärii tuttuun tapaan Tunne Työ 2.0:n projektipäällikkö Piritta Ekroth.
Ydinkysymys on, mitä on työelämälähtöinen opetus. Hankeopettajien vastausten mukaan mm. sitä, että ”opiskelijat ymmärtävät työelämän perspektiivistä, miksi lukiossa opiskellaan sitä mitä opiskellaan”. Eli miten aineet liittyvät eri ammatteihin. Työelämälähtöinen opetus on myös ”ajankohtaista tietoa yritystoiminnasta, kykyä tuoda sitä nuorten tietoisuuteen innostavasti, sekä tietoa uusista trendaavista tai työllistävistä aloista ja toimenkuvista”. Työelämälähtöisen lukio-opetuksen avulla halutaan opettaa nuorille, miten toimitaan aidoissa työelämän oppimistilanteissa. Yrittäjyystaitojen opetuksen rinnalla halutaan panostaa myös ihan arkielämän perustaitojen sekä ryhmätyö- ja editointitaitojen vahvistamiseen.
Päivi Ojala jakoi linkkejä verkkojulkaisuihin, joissa on työelämälähtöisiä opetusmenetelmiä.
Opetusmenetelmät opetuksen monipuolistajina
Innostusta oppimistilanteisiin
Onnistunut opetus - menetelmien kartoitus
Opettajan käsikirja –opintojaksojen rakenteet, opetusmenetelmät ja arviointi
Tavoitteena aktiivinen ja työelämälähtöinen oppiminen (2014)
http://www3.hamk.fi/dialogi/diale/menetelmat/main_a.htm
Menetelmiä opettajille ja ohjaistyötä tekeville (työelämävalmennus)
https://www.kerrotarina.fi/lammittely-ja-ryhmayttamisharjoituksia/
Koulutuksen yhdeksi puhujaksi on kutsuttu myös Aalto Ventures Programin Håkan Mitts. Hän johdattaa osallistujat pelaamaan yrittäjyyspeliä, jonka ideana on auttaa ymmärtämään yrittäjän polkua kohti tyytyväistä asiakasta.
Tästä lisää huomenna blogissa! Luvassa myös paljon uusia linkkejä työelämäyhteistyön rakentamiseen.

.