top of page

Urailtapäivä Kuninkaantien lukiossa

Kuninkaantien lukiossa järjestettiin urailtapäivä (10.5), johon saimme vieraiksi toimittaja-tietokirjailija Rauli Virtasen, OP:n HR-asiantuntija Jani Mikanmaan ja Ulkoministeriön diplomaattien henkilöstö- ja rekrytointisuunnittelijan Riku Warjovaaran.

Tilaisuus pidettiin paneelikeskustelun luonteisena, ja paikalla olivat 1.- ja 2.vuosikurssien opiskelijat. Tilaisuuden aluksi Rauli, Jani ja Riku kertoivat opiskelu- ja uratarinansa. Tämän jälkeen keskusteltiin nyky- ja tulevaisuuden työelämästä opiskelijoiden laatimien kysymysten pohjalta. Lopuksi Rauli, Jani ja Riku antoivat vielä vinkkejä lukiolaisille oman tulevaisuuden löytämiseen.

Rauli Virtasen uratarina on huikaiseva kertomus 70-luvun alusta tähän päivään. Viestinnän opinnot Tampereen yliopistossa jäivät kesken, kun Rauli astui rahtilaivaan, joka vei hänet Brasiliaan ja sitä kautta ulkomaantoimittajaksi ympäri maailmaa. Virtanen on nähnyt uransa aikana useat maailman kriisit ja sodat, ja tavannut henkilöitä YK:n pääsihteereistä valtionpäämiehiin.

Jani Mikanmaan urasuunnitelma oli ensin valmistua terveydenhuollon tehtäviin. Varusmiespalveluksen aikana suunnitelmat muuttuivat, ja kiinnostus alkoi kohdistua kaupallisiin opintoihin. Kaupallisten AMK-opintojen jälkeen Jani on rakentanut uraansa toimimalla useissa eri henkilöstö- ja rekrytointialan yrityksissä. Tällä hetkellä Jani työskentelee OP:lla HR-asiantuntijana.

Riku Warjovaaran opinnot Helsingin yliopiston valtiotieteellisessä tiedekunnassa johtivat hänet kiinnostumaan ja hakemaan kansainvälisiin työtehtäviin. Hän pääsi ulkoministeriön järjestämään KAVAKU-koulutukseen, joka valmistaa diplomaattiuralle. Riku on diplomaattiurallaan työskennellyt useissa eri maissa ja maanosissa. Nykyään Rikun työtehtäviin kuuluu henkilöstö- ja rekrytointitehtävät ulkoministeriössä.

Kokosimme tapahtumaa järjestämään kuusihenkisen vastuuopiskelijaryhmän. Heidän tehtävänsä oli tapahtuman suunnittelu ja järjestäminen yhteistyössä ohjaavien opinto-ohjaajien kanssa. Vastuuopiskelijat olivat osaltaan yhteydessä tapahtuman vierailijoihin, tiedottivat tapahtumasta muita opiskelijoita, tekivät some-päivitykset sekä vastaanottivat vierailijat ja vastasivat heidän hostaamisesta. Vastuuopiskelijoista valittiin kaksi opiskelijaa paneelikeskustelun juontajiksi. Vastuuopiskelijat saivat tehtäviensä hoidosta 0,5 kurssia OP04-kurssiin (Työelämäkurssi).

Viimeisimmät
Arkisto
bottom of page