Kuninkaantien lukion Kunkkupäivä-työelämätapahtuma


Kuninkaantien lukiossa järjestettiin koko päivän kestävä työelämätapahtuma (30.10), joka nimettiin Kunkkupäiväksi. Päivän aikana Kuninkaantien lukion alumnit ja muut vierailijat kertoivat uratarinoitaan ja pitivät erilaisia työpajoja ja luentoja. Päivän tavoitteena oli, että opiskelijat saavat uusia ideoita ja tukea urasuunnitteluun.

Microsoftin työpajassa päästiin kokeilemaan holo- ja virtuaalilaseja sekä 3D-piirtämistä. Yrittäjyys-työpajassa suunniteltiin tutuille tuotteille uusia käyttötarkoituksia ja mainoksia. Linnanmäen ja Promotion Pointin työpajoissa tehtiin työhaastatteluharjoituksia, saatiin työnhakuvinkkejä sekä neuvoja oman ansioluettelon ja työhakemuksen tekemiseen. Urasuunnittelupajassa rakennettiin erilaisia tulevaisuuden näkymiä.

Alumnien uratarinoissa kuultiin ajatuksia jatko-opinnoista työelämään siirtymisestä sekä työelämästä nuoren työntekijän näkökulmasta. Edustettuja aloja oli useita; kaupan-, terveydenhuolto-, laki-, matkailu- ja ravitsemus-, teknologia- ja luonnontiedealat.

Tietokonepelien tekemisestä kiinnostuneet opiskelijat pääsivät kuuntelemaan aiheesta alan ammattilaista. Microsoftin luennolla kuultiin, miten tekoäly on muuttanut ja muuttaa työn tekemisen maailmaa. Uusia ammatteja syntyy ja vanhoja ammatteja katoaa. Mahdollisia tulevaisuuden ammatteja voi olla esimerkiksi pilvenvartija, kulttuuriletittäjä ja robotin persoonalllisuuskehittäjä.

Opiskelijoiden toiveita päivään osallistuvista alumneista ja muista vieraista kartoitettiin opinto-ohjauksen oppitunneilla. Päivään osallistuvat kaikki lukiolaiset. Viestintäkurssilaiset vastasivat päivän dokumentoinnista lukion some-tileille. Palaute Kunkkupäivästä oli kauttaaltaan positiivinen. Opiskelijat toivoivat jatkossakin järjestettävän vastaavanlaisia tapahtumia.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon

 

© 2020 Tunne Työ 2.0 uudet sivut

 Sivut ja päivitykset: Heidi Hannikainen

 Päivitetty viimeksi 17.9.2020
 

 

© 2018  Tunne Työ -suunnittele ura (2017-2019)

// Sivut ja kuvat: Susan Tuulosniemi

Sivu päivitetty 20.12.2018

Seuraa #tunnetyö