top of page

Tunnelmia Tunne Työ @REDI-tapahtumasta

Tunne Työ -hankkeen lopputapahtuma järjestettiin onnistuneesti kauppakeskus REDIssä Helsingissä 7.11. Tunne Työ @REDI-työelämätapahtumaan osallistui 2500 lukiolaista Helsingistä, Espoosta, Vantaalta, Lahdesta ja Lappeenrannasta. Tapahtuman tavoitteena olis koota hankelukioiden opiskelijat yhteen, tutustumaan erilaisiin tulevaisuudenpolkuihin, jatko-opiskelu mahdollisuuksiin, ammatteihin, yrityksiin ja järjestöihin.

Kauppakeskuksessa kävi kova kuhina, kun opiskelijat saapuivat tapahtumaan. Kuva: Ira Peltonen

Opiskelijat muodostivat tapahtumassa 5-6 hengen ryhmiä, joissa he suorittivat työelämärasteja Seppo.io-alustaan rakennetun pelin avulla. Tapahtuma-aamupäivän aikana peliin kirjautui 664 joukkuetta.


Työelämärastit oli merkitty pelissä REDI:n pohjakarttoihin. Kuva: Pinja Maaranen

Työelämärastit toteutettiin yhteistyökumppaneiden kanssa. 80 yhteistyökumppania eri yrityksistä, järjestöistä ja oppilaitoksista järjesti tapahtumaan 100 työelämärastia. Rasteilla opiskelijat tutustuivat muun muassa puunjalostusteollisuuteen, konsultin työhön, oman talouden hallinnan työkaluihin sekä erilaisiin jatko-opiskelulinjoihin. Opiskelijat osallistuivat tapahtumaan erittäin aktiivisella asenteella. Tapahtuman päättyessä klo 12.00 peliin oli kirjattu 7461 hyväksytysti suoritettua rastia. Jokainen ryhmä ehti siis oppia tulevaisuus- ja työelämätaitoja keskimäärin 11 rastilla.

Kuva: Ira Peltonen

Kuva: Olivia Anttila

Kuva: Ira Peltonen

Työelämärastien suorittamisen lisäksi, opiskelijat pääsivät kuuntelemaan mielenkiintoisia puheenvuoroja, kun tapahtumaan kutsutut vieraat saapuivat haastattelulavalle kertomaan opinto- ja työhistoriastaan. Kallion lukion opiskelijat haastattelivat lavalla kauppakeskus REDIn johtajaa Aleksi Salmista, Keskon Visa Myllyntaustaa, Sweco PM Oy:n Maija Jokelaa sekä laulaja-lauluntekijä Nelli Matulaa. Haastatteluiden tavoitteena, oli antaa opiskelijoille monipuolinen kuva erilaisista opiskelu- ja urapoluista.


Nelli Matulan haastattelu. Kuva: Pinja Maaranen

Hanketiimin ja yhteistyökumppaneiden lisäksi tapahtumaa oli tuottamassa yli 70 opiskelijaa kuudesta pääkaupunkiseudun lukiosta sekä Perho Liiketalousopistosta. Opiskelijat työskentelivät tapahtuman infossa ja vastaanottopisteillä ja he toimivat oppaina ympäri kauppakeskusta tapahtuman aikana. Lisäksi opiskelijat tuottivat sisältöä hankkeen some-kanaviin ennen tapahtumaa ja Tunne Työ @REDI-tapahtuman aikana. Tunne Työ @REDIssä käytetty peli oli tapahtumatuottajaopiskelijoiden toteuttama. He rakensivat pelin Seppo.io-alustalle ja vastasivat sen toiminnasta ja rastisuoritusten hyväksymisestä tapahtuman aikana. Tapahtumalavalla järjestetyt haastattelut olivat myös täysin tapahtumatuottajaopiskelijoiden järjestämiä.


Opiskelijat saivat tapahtumasta arvokasta kokemusta asiakaspalvelusta ja tapahtumatuotannosta. Kaikki tapahtumatuottajaopiskelijat saivat osallistumisestaan todistuksen, jota he voivat jatkossa hyödyntää työnhaussa. Monet opiskelijat saivat todistuksen lisäksi myös opintosuorituksen omasta oppilaitoksestaan.


Tapahtumatuottajaopiskelijat valmiina vastaanottamaan tapahtumaan osallistuvia oppilaitoksia. Kuva: Ira Peltonen.

Opiskelijat ja opettajat työskentelivät Seppo-pisteellä tapahtuman aikana. Pisteellä varmistettiin pelin toiminta ja hyväksyttiin opiskelijoiden työelämärasteilla tekemiä suorituksia. Kuva: Timo Kuohukoski

Tapahtuma on saanut paljon kiitosta ja palautetta tapahtumaan osallistuneilta opettajilta, opiskelijoilta ja yhteistyökumppaneilta. Tilaisuus yhdisti työnantajat ja korkeakoulut tulevaisuuden osaajjien kanssa. Tunne Työ -hanke kiittää kaikkia tapahtumaan osallistuneita tahoja!

Viimeisimmät
Arkisto
bottom of page