top of page

Lukiolaisten Tunne Työ @REDI-työelämätapahtumassa noin 2500 opiskelijaa pelaa digitaalista työelämäp

Tunne Työ @REDI on 7.11. klo 9.00-12.00 kauppakeskus REDIssä järjestettävä ainutlaatuinen lukiolaisten työelämätapahtuma, johon saapuu noin 2500 lukio-opiskelijaa Helsingistä, Espoosta, Vantaalta, Lahdesta ja Lappeenrannasta.

Tapahtumassa opiskelijat pelaavat digitaalista Seppo.io-oppimispeliä tiimeissä ja suorittavat pelin avulla erilaisia työelämärasteja kauppakeskuksen alueella. Tapahtumassa on lähes 100 erilaista työelämärastia lukiolaisille. Tunne Työ @REDI -tapahtuman Seppo-pelissä on mahdollisuus suorittaa tehtävärasteja kiertämällä yhteistyökumppanien totuttamilla rasteilla, napata itsenäisesti tiimissä toteutettavia ”salama”-tehtäviä tai kuunnella haastattelulavan mielenkiintoisia uratarinoita. Rasteilla opiskelijat tutustuvat muun muassa erilaisiin opiskelumahdollisuuksiin, yrityksiin, ammatteihin ja aloihin. Tapahtumaan osallistuneiden kesken arvotaan pääpalkintoina johtajavarjostuspäiviä. Tapahtuman tavoitteena on lisätä lukiolaisten työelämätietoutta ja tukea opiskelijoita tulevaisuuden koulutus- ja urapoluissa.


Työelämärasteja on Tunne Työ @REDIssä toteuttamassa yli 75 työelämäkumppania. Tapahtumassa työelämäkumppanit pääsevät tapaamaan tulevaisuuden osaajia, kertomaan omasta toiminnastaan, jakamaan työelämäosaamista lukiolaisille ja parhaimmillaan jopa etsimään uusia työntekijöitä. Tapahtumasta hyötyvät niin yhteistyökumppanit, kuin lukiolaiset. Kauppakeskus REDIn haastattelulavalla uratarinoistaan lukiolaisille ovat kertomassa laulaja-lauluntekijä Nelli Matula, Swecon toimitusjohtaja Maija Jokela, Keskon Visa Myllyntaus ja tapahtuman pääyhteistyökumppanin kauppakeskus REDIn johtaja Aleksi Salminen.


Lukiolaisten työelämätapahtuma on myös aito opiskelijoiden harjoitustyö: tapahtumaa on tuottamassa lähes 70 lukiolaisia ja ammatillisen oppilaitoksen opiskelijaa, jotka harjoittelevat tapahtumantuottamista ja saavat tapahtuman järjestämisestä opintosuorituksen.Kuva: Kuvakaappaus Tunne Työ-hankkeen Instagram-sivulta. Instagramiin videon ovat tuottaneet Vuosaaren lukion opiskelijat.


Tapahtuman järjestää Tunne Työ – suunnittele ura –hanke ja se on osa Helsinki Education Weekin ohjelmaa.

Lukiolaisten tapahtumaan on ollut ennakkoilmoittautuminen. Peliin eivät voi osallistua muut kuin hankkeen lukiot.

Lisätiedot: Tunne työ @REDI –tapahtuma: Piritta Ekroth, työelämäkoordinaattori, Tunne Työ – suunnittele ura -hanke (ESR) / Helsingin kaupunki 040 7568422 / piritta.ekroth@hel.fi

Tunne Työ – suunnittele ura –hanke: Suvi Kytöharju, projektipäällikkö, Tunne Työ – suunnittele ura -hanke (ESR) / Helsingin kaupunki 040 835 98 17 / suvi.kytoharju@hel.fi www.tunnetyo.fi

Viimeisimmät
Arkisto
bottom of page