top of page

Yhteistyöstä voimaa matkailutuoteideoiden kehittelyyn

Kolmen vantaalaisoppilaitoksen Destination Vantaa -yhteisprojektissa ideoitiin Vantaalle uusia matkailutuotteita. Projektin tavoitteena oli tutustuttaa opiskelijoita työelämään projektimaisen työskentelyn kautta ja harjoitella yhteistyötaitoja oppiainerajat ylittävän työskentelyn merkeissä.

– Olisi kiva osallistua muihinkin projekteihin tulevaisuudessa, niin kuin tämmöinen, mitä meillä oli! sanoo matkailualan opiskelija Avesta Baram Variasta.

Ammattiopisto Varian, Tikkurilan lukion ja Laurea-ammattikorkeakoulun yhteisprojektissa opiskelijat osallistuivat Suomen Matkatoimistoalan liitto SMAL ry:n kilpailuun. Yksi Vantaan tiimeistä pääsi kilpailun finaaliin ainoana tiiminä, jossa oli jäseniä myös toiselta asteelta – muut finalistit edustivat korkeakouluja eri puolilta Suomea. Tikkurilan IB-lukion opiskelija Weichen Fang esitteli tiimin idean kilpailun finaalissa Matkamessuilla.

Kuva: Tikkurilan lukion opiskelija Weichen Fang esittelemässä matkailutuoteideaa yleisölle Matkamessuilla

Tikkurilan lukion opiskelijat kertoivat yhteistyön sujuneen projektissa mainiosti. Joka koulusta tuli erilaista asiantuntemusta projektiin. Varian opiskelijat toivat projektiin asiantuntemuksensa matkailualalta.

Palvelumuotoilun opiskelijat Laureasta toimivat tiiminvetäjinä ja harjoittelivat samalla projektinjohtamista. Tikkurilan lukion opiskelijat puolestaan toivat oman kiinnostuksensa liiketalouteen ja yrittäjyyteen ja suorittivat samalla lukion yhteiskuntaopin Myynti, markkinointi ja kaupallistaminen -kurssin.

– Tuntui hienolta, kun meidän tiiminvetäjä sanoi, että olimme kaikki tasavahvoja suoriutujia, kommentoi projektin plussia Kaapo Kivioja Tikkurilan lukiosta. Selina Kuikanmäki ja Julia Laine säestävät Kaapoa: – Parasta oli eri oppilaitoksista tulleiden opiskelijoiden yhteistyö, vaikka aikataulut olivatkin välillä vähän haastavia.

Juttu on julkaistu Vantaan kaupungin asukaslehdessä 3/2019 (s.15)

Tässä esitelty matkailutuotteiden ideointi oli työelämälähtöistä projektityöskentelyä. Lukion, korkeakoulun ja ammatillisen oppilaitoksen välinen yhteisprojekti on hyvä esimerkki oppilaitosrajat ylittävästä työskentelystä. Projektissa on ollut mukana Vantaan kaupungin Tunne Työ-hankkeen kehittämistiimissä toimiva opettaja Tikkurilan lukiosta.

Viimeisimmät
Arkisto
bottom of page