top of page

Martsarin Psykologia työelämässä -kurssi

Martinlaakson lukiossa toteutettiin syksyllä 2018 Tunne Työ – suunnittele ura -hankkeen hengessä sekä tuella kokonainen uusi, soveltava kurssi: psykologia työelämässä. Kurssi sai alkunsa turhautuneisuuden tunteesta, kun valtakunnallisille kursseille oli täysien opetussuunnitelmien vuoksi mahdotonta saada riittävästi mahdutettua käytännönläheisempää, työelämään liittyvää näkökulmaa. Tämän vuoksi polkaistiin käyntiin koulukohtainen kurssi, jossa ulkopuolisten vierailijoiden ja vierailujen kautta tutustuttiin psykologin työhön eri psykologian osa-alueilla.

Aalto-yliopiston vierailulla opiskelijat pääsivät testaamaan mm. silmänliikekameraa

Kurssille saatiin vieraaksi mm. vankilapsykologi, neuvolapsykologi, psykologit rekrytoinnin, nuorten psykiatrian ja psyykkisen valmennuksen parista. Kurssilla tehtiin vierailu myös Aalto-yliopiston Neurotieteen ja lääketieteellisen tekniikan laitokselle. Kurssi oli kaiken kaikkiaan erittäin valaiseva ja antoisa sekä opiskelijoille että opettajille, kuten alla olevista opiskelijoiden kommenteista käy ilmi ja saa varmasti jatkoa tulevana syksynä!

Erican käynti oli erittäin mielenkiintoinen, ehkä mielenkiintoisin tähän mennessä, koska itse psykologina haluaisin työllistyä samoihin tehtäviin. Oli siis mielenkiintoista kuulla, millaista neuvolapsykologin työ on ja mitä kaikkea siihen kuuluu. Vierailu vahvisti ajatuksiani siitä, että psykologina haluaisin tehdä juuri tuota.

Aalto yliopiston MEG-aivokuvauslaite

Vierailu Aalto-yliopistolla oli siis kaiken kaikkiaan erittäin mielenkiintoinen ja opettavainen. Opin kuitenkin itsestäni, ettei aivojen tutkiminen ole minun juttuni, mutta en tätäkään olisi oppinut ilman vierailua. Plussaa oli myös se, että saatiin itse nähdä ja jopa kokeilla kyseisiä laitteita. Oli hienoa!

Kirjoittaja Laura Paljakka toimii Martinlaakson lukiossa psykologian opettajana

Viimeisimmät
Arkisto
bottom of page