top of page

Näkökulmana yrittäjyys ja työhyvinvointi – Hälsa vierailulla Martsarissa

Tunne Työ -hanke jatkui Martinlaakson lukiossa yrittäjyyden ja työhyvinvoinnin merkeissä pidetyllä vierailijaluennolla. Hyvinvointipalvelut Hälsa Oy:n Henri Karjula saapui kertomaan ja keskustelemaan opiskelijoiden kanssa omista kokemuksistaan yrittäjänä. Konkreettisten, omakohtaisten ja ajankohtaisten esimerkkien avulla Henri sai opiskelijat pohtimaan yrittäjyyttä yhtenä vaihtoehtona tänään ja tulevaisuudessa – löytyihän Martsarista jo valmiiksi useita yrittäjänä toimivia opiskelijoita.

Hälsa Oy:n Henri Karjula kertomassa tarinaansa Martinlaakson lukion opiskelijoille

Rohkeutta, omien tavoitteiden seuraamista ja omasta jaksamisesta huolehtimista – tällä reseptillä on hyvä lähteä Henrin mukaan eteenpäin. Opintojen tapaan myös yrittäjyydessä palkinto hyvästä työstä tulee usein vasta pitkäjänteisen työskentelyn tuloksena. Samalla on osattava kestää epävarmuutta, opittava uusia asioita ja huolehdittava omasta jaksamisesta. Elämässä on monia muitakin tärkeitä asioita, jolloin esimerkiksi läheisille, harrastuksille ja levolle on jätettävä riittävästi aikaa.

Henrin tarinasta oli tunnistettavista useita asioita, jotka viitoittavat myös nykyisten opiskelijoidemme tulevaisuutta. Päivittäisissä opinnoissa, vaihto-opiskelussa ja ensimmäisissä työpaikoissa saa sellaisia kokemuksia ja kontakteja, jotka luovat pohjaa myöhemmille valinnoille, verkostoille ja uralle. Asioiden kanssa ei kannatakaan jäädä yksin, vaan toiset ihmiset auttavat yleensä mielellään.

”Kulkemalla yksin pääsee nopeasti, kulkemalla yhdessä pääsee pidemmälle”

Anssi Nevalainen on liikunnan ja terveystiedon opettaja Martinlaakson lukiosta

Viimeisimmät
Arkisto
bottom of page