top of page

Etu-Töölön opiskelijat yrittäjyysmessuilla Tallinnassa

Etu-Töölön lukio kävi JA Estonian vuosittain järjestämillä messuilla Tallinnan Rocca al Maren kauppakeskuksessa 9.2.2019. Mukana oli kaikkiaan 17 opiskelijaa ja kaksi opettajaa Jenni Korte ja Anne Maria Mäkelä. Opiskelijat olivat messuilla esittelemässä ja myymässä yritystensä tuotteita ja palveluita. Matka oli antoisa, mutta myös raskas. Ohessa opiskelijayritysten fiiliksiä messuilta.

Messut täyttivät koko Rocca Al Maren ostoskeskuksen ja myös läheisen Kristiine-keskuksen Nuorten Yrittäjien yrityksillä.

Loleeke NY Antti Koskinen ja Ville Valta

Yritys myy itse suunniteltuja printtikasseja.

Antti Koskinen ja Ville Valta myivät printtikasseja.

“Reissu oli mukava ja reissussa oppi ymmärtämään esim. messupisteen ulkonäön tärkeyttä. Kansainvälinen kokemus on tärkeä, sillä matkalla näki millaisia ulkomaalaiset NY-yritykset ovat ja miten yritysmaailma muutenkin toimii ulkomailla. Virossa ihmiset tulivat kyselemään, olivat uteliaita ja halusivat tietää yrityksestä”

Lisätietoja yrityksestä:

https://loleeke.kotisivukone.com/

https://www.instagram.com/loleeke/

Kexeat NY Taika Vuorenmaa, Viena Nenonen, Martine Perry, Alena Beleva

Yritys myy keksejä, leivonnaisia ja catering-palveluita

KUVA: Kexeat NY myi granolaa ja esitteli yrityksensä palveluita.

“Oli kyllä fyysisesti raskas matka, mutta oli silti kivaa. Opimme että pitää tehdä enemmän maistiaisia messuille ja tuoda enemmän sitä tuotetta myytäväksi. Kansainvälinen kokemus on tärkeää markkinoinnin kannalta, saatiin vähän näkemystä minkälaista se on. Virossa erilaista oli kulttuuri. Oli vaikeaa kommunikoida ihmisten kanssa, jotka eivät oikein ole kiinnostuneet. Kieli oli myös yksi haaste, monet virolaiset pelkäisivät ja säikähtivät kuin kuuli englannin kieltä, koska monet eivät ymmärrä sitä.”

Lisätietoja yrityksestä:

https://www.instagram.com/kexeatny/

Janisoftware NY, matkalla mukana Lauri Luoma

"Reissu oli raskas mutta siellä oppi paljon uutta. Opin uusia tapoja kertoa yrityksestä.

Kansainvälisen kokemuksen kautta oppii paljon uutta ja saa uusia kontakteja ulkomaille. Suurin osa ei Virossa uskaltanut tai halunnut puhua englantia joten heille oli vaikea kertoa yrityksestä. Ne ketkä uskaltautuivat puhumaan olivat todella kiinnostuneita mitä teemme ja olivat muutenkin kiinnostuneita meistä.”

Lisätietoja yrityksestä:

http://tapahtumalauta.cm8solutions.fi/

https://www.instagram.com/tapahtumalauta/

https://twitter.com/tapahtumalauta?s=09

NEL NY, Annika Näätänen ja Elle Laine

Yritys myy kosmetiikkasiveltimiä ja muita tarvikkeita.

“Messut opettivat asiakaspalvelua kansainvälisesti. Messupäivä oli hauska ja raskas. Kansainvälinen kokemus on tärkeää markkinoinnin kannalta, sekä

siinä samalla voi saada uusia kontakteja muualta kun Suomesta. Ihmisten kanssa Virossa oli vaikea kommunikoida, kun suurin osa käveli ohi tai tullessaan kysymään meiltä tuotteesta, puhuimme englantia ja viron kielitaidon puutteen takia häipyivät.”

Opettajat olivat myös tyytyväisiä messujen antiin.

Opiskelijoille on todella tärkeää nähdä toistensa yrityksiä, myös kansainvälisesti. Monesti uusi ympäristö ja erilaiset koulukulttuurit tuottavat varsin erilaisia tulkintoja samasta tehtävästä. Näiden näkeminen on tarpeellista ja antoisaa, Etu-Töölön lukiossa yrittäjyysopettajana toimiva Jenni Korte sanoo. Ensimmäistä kertaa yrittäjyysmessuilla vieraillut Anne Maria Mäkelä piti messukokemusta erittäin kiinnostavana ja kannustaakin muitakin opettajia rohkeasti tutustumaan nuorten yrityksiin ja ideoihin niin kansainvälisesti kuin Suomessakin.

KUVA: Opettaja Anne Maria Mäkelä (vas.) innostui poseeraamaan yrityksen kanssa, joka teki kemianopettajaan vetoavia luonnontiedeprinttejä kangaskasseihin.

KUVA: Kaikki pitivät reissua raskaana, koska päivä alkoi klo 7.30 lähtevällä laivalla ja vielä illaksi tultiin kotiin. Paluulaivan buffetissa ilmeet olivat kuitenkin iloisia, sillä reissu oli varsin onnistunut. Kuvassa yrittäjyysopettaja Jenni Korte ja opiskelijat Mathilda Elias, Viena Nenonen, Aleksi Passioni ja Lisa Sennikova. (Kuva Jenni Korte)

Etu-Töölön lukiossa on perinteisesti osallistuttu paljon kansainvälisiin tapahtumiin niin leirikoulujen kuin yrittäjyystapahtumienkin merkeissä. Koulun budjettien turvin matkustus on kuitenkin haasteellista, ja rahat matkakassasta ovat aina lopussa. Onneksi päivämatka Tallinnaan on helppo ja kustannustehokas toteuttaa

Lisää kuvia ja tunnelmia messuilta:

https://bit.ly/2SJglbN

Lisää tietoa Tylyn yrittäjyyskursseista:

bit.ly/tylynyrittajyys

Viimeisimmät
Arkisto
bottom of page