top of page

Opintieltä urapolulle -paneelissa keskusteltiin koulutuksen tulevaisuudesta ja työelämälähtöisyydest

Euroopan komission Suomen-edustuston keskustakirjasto Oodissa 4.2. järjestämässä tilaisuudessa Opintieltä urapolulle – kuinka EU tukee nuorten työelämälähtöisempää oppimista?keskusteltiin suomalaisen koulujärjestelmän tulevaisuuden haasteista, keinoista edistää nuorten työelämälähtöisempää oppimista sekä EU-rahoituksen koulutussektorille tarjoamista tuista ja mahdollisuuksista.

Tilaisuuden avasi Euroopan komission Suomen-edustuston vt. päällikkö Maria Blässar, joka totesi koulutuksen olevan yksi EU:n koheesiopoliitiikan painopisteistä nykyisellä ohjelmakaudella 2014-2020. Keskustelupaneelin alustajana toimi Tunne Työ-hankkeen projektipäällikkö Suvi Kytöharju, joka kertoi pähkinänkuoressa, mikä on Tunne Työ ja miten lukioiden toimintaa ja työelämälähtöisyyttä kehitetään hankkeessa.

Paneelikeskustelun moderaattorina toimi toimittaja Kirsi Heikel, joka johdatteli paneelin pääteemoihin: nuorten uravalintojen helpottamiseen, osaamiseen liittyviin haasteisiin ja EU:n rooliin koulutuksen tukemisessa. Panelisteina tilaisuudessa olivat Taloudellisen tiedotustoimiston (TAT) johtaja Liisa Tenhunen-Ruotsalainen, yrittäjä ja kansainvälisiä opetusinnovaatioita levittävän HundrED.orgin luova johtaja Saku Tuominen, europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri (sd), kansanedustaja Ville Niinistö (vihr.) ja Eurooppanuorten puheenjohtaja Iiris Asunmaa. Panelistien mielestä on tärkeää panostaa koulutukseen ja työelämätuntemuksen kehittämiseen. Nuorten kuulemisen lisäksi on erittäin tärkeää osallistaa heidät myös heitä koskevaan keskusteluun.

Lue lisää paneelin tunnelmista täältä.

Yllä videotallenne 4.2. tilaisuudesta ja paneelikeskustelusta.

Viimeisimmät
Arkisto
bottom of page