Tunne Työ-hanke mukana Euroopan komission investEU-kampanjassa

Euroopan unioni tukee jäsenmaidensa koulutussektoria monin tavoin työllisyyttä ja työllistymisedellytyksiä edistämällä. EU:n lukuisten rahoitus- ja investointitoimenpiteiden avulla luodaan mm. elinvoimaista taloutta, vahvistetaan kasvua ja luodaan työpaikkoja.  EU:n investoinnit parantavat arkeamme monin tavoin ja vastaavat tulevaisuuden haasteisiin: niiden ansiosta saamme esimerkiksi kehittää parempaa koulutusta, modernia terveydenhuoltoa, ympäristöystävällisempää energiaa, uutta liikenneinfrastruktuuria ja edistyksellistä teknologiaa. 

 

Investointeja tarvitaan esimerkiksi työelämän ja oppilaitosten välisen yhteistyön kehittämiseen. Esimerkki EU:n tuesta Suomessa on Tunne Työ- hanke, joka on mukana talvella 2019 Euroopan komission investEU-kampanjassa. Tiedotuskampanjan tavoitteena on tuoda esiin, miten konkreettisesti EU tukee koulutuksen kehittämistä esimerkiksi  Tunne Työ:n kaltaisella hankeella. 

 

Tunne Työ-hanke esillä kampanjan keskustelupaneelissa 4.2.19

 

Kuva: EU-komissio. Kuvassa Tunne Työ-hankkeessa mukana olevan Lahden Tiirismaan lukion opiskelijat Kaisa ja Oona. 
 

Kampanjan myötä Tunne Työ-hanke on esillä mm. sosiaalisen median kanavissa. Osana kampanjaa järjestetään myös Opintieltä urapolulle – Kuinka EU tukee nuorten työelämälähtöisempää oppimista? -keskustelupaneeli ma 4.2.19 klo 10-11.30 keskustakirjasto Oodissa Helsingissä. 

 

Euroopan komission Suomen-edustuston järjestämässä paneelikeskustelussa pohditaan suomalaisen koulujärjestelmän tulevaisuuden haasteita, käsitellään EU-rahoituksen mahdollisuuksia koulutussektorille ja etsitään keinoja opiskelijoiden työelämälähtöisemmän oppimisen edistämiseksi. Tunne Työ-hankkeen projektipäällikkö Suvi Kytöharju esittelee Tunne Työ-hanketta ja alustaa keskusteluun. Keskustelun moderaattorina toimii toimittaja Susanne Päivärinta.

 

Tilaisuus on suomenkielinen.

 

OHJELMA

 

10.00-10.05 Avaussanat: Maria Blässar, Euroopan komission Suomen-edustuston vt. päällikkö 
 

10.05-10.15 Alustus aiheeseen: Suvi Kytöharju, Tunne työ – suunnittele ura -hankkeen projektipäällikkö
 

10.15-11.15 Paneelikeskustelu 

  • Saku Tuominen, yrittäjä, kansainvälisiä opetusinnovaatioita levittävän HundrED.orgin luova johtaja

  • Iiris Asunmaa, Eurooppanuorten puheenjohtaja 

  • Liisa Tenhunen-Ruotsalainen, johtaja, Taloudellinen tiedotustoimisto, TAT

  • Miapetra Kumpula-Natri (sd), Euroopan parlamentin jäsen 

  • Ville Niinistö (vihr), kansanedustaja  

11.15-11.25 Yleisön kysymykset 

11.25-11.30 Yhteenveto ja päätössanat: Maria Blässar

 

Tilaisuutta voi seurata myös etänä (ei vaadi ilmoittatumista). 

 

Ilmoittautuminen 1.2. asti ja lisätiedot täältä. 

 

Tunne työ-hanke toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleeksi tilaisuuteen! 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Kesätekemistä lukiolaisille – töitä tai uusia taitoja

January 14, 2019

1/1
Please reload

Recent Posts