Vuosaaren lukion alumnipäivä järjestettiin 17.1.2019

Kuvassa Alumnit Vuosaaressa: (vas.) Kaija Terävä, Jenna Saari, Juuli Leppänen, Maria Ihalainen, Ida Ruuth, Jani Ruohola, Ossi natri. ja rehtori Marko Paju.

Vuosaaren lukiossa järjestettiin toisena vuonna peräkkäin koulumme alumnipäivä. Siinä kahdeksan Vuosaaren lukiosta valmistunutta alumnia kertoi lukiomme ensimmäisen ja toisen vuoden opiskelijoille omia ura- ja työelämäkokemuksiaan.

Alumnipäivänä kuulimme seuraavista aloista ja eri työtehtävistä. Jenna Saari kertoi sosionomin

opiskelusta ja ammatista, Ida Ruuth Aalto-yliopiston taiteiden korkeakoulun kuvataidekasvatuksesta, Jani Ruohola ympäristötutkimuksesta, Santtu Vekkeli elintarviketieteistä ja hyönteisravintoalan yrittäjyydestä, Kaija Terävä audiovisuaalisesta mediasta, pelastussukeltajan sekä merimiehen ammateista, Juuli Leppänen Aalto-yliopiston sähkötekniikan opiskelusta, Maria Ihalainen liikunnanohjaajan sekä tradenomin työtehtävistä ja opiskelusta sekä Ossi Natri farmasia-alasta.

Lukiolaisemme saivat erittäin mielenkiintoisia ja henkilökohtaisia tarinoita ja näkemyksiä kuultavakseen. Monessa esityksessä alumnit korostivat sitä, että nuoren kannattaa olla avoin erilaisille jatko-opintojen vaihtoehdoille. Usealla alumnilla oli useamman eri alan koulutustaustaa takanaan. Tarinoissa korostettiin sitä, että mitkään opinnot eivät mene hukkaan, kaikesta voi oppia ja nykymaailmassa tutkintojen rakennetta ja niiden monipuolistumista on helpotettu opintojen hyväksilukujen avulla. Yrittäjyyden merkitys ja valmius yrittäjyyteen tutkinnosta riippumatta tuli monella alumnilla puheenvuoroissa esille.

Palaute alumnipäivästä on sekä alumneilta että opiskelijoiltamme ollut erittäin positiivista. Alumni-iltapäivä on päätetty molempina vuosina alumnien ja henkilökunnan yhteiseen kokoontumiseen salaatteineen ja patonkeineen. Vapaamuotoinen tilaisuus on ollut hieno päätös monipuoliselle päivälle. Näiden kokemusten perusteella alumnipäivästä on tulossa Vuosaaren lukiolle jokavuotinen traditio.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon

 

© 2020 Tunne Työ 2.0 uudet sivut

 Sivut ja päivitykset: Heidi Hannikainen

 Päivitetty viimeksi 22.9.2020
 

 

© 2018  Tunne Työ -suunnittele ura (2017-2019)

// Sivut ja kuvat: Susan Tuulosniemi

Sivu päivitetty 20.12.2018

Seuraa #tunnetyö