top of page

KesätyöX-messut järjestettiin onnistuneesti Espoossa

KesätyöX-messut järjestettiin Dipolissa 15.1.2019 yhteistyössä espoolaisten Tapahtumanjärjestäjä-kurssilaisten ja Baronan kanssa. Baronan kouluttamat tapahtumanjärjestäjät vastasivat tapahtuman käytännön järjestelyistä ja kurssi huipentui 16 eri näytteilleasettajan saapuessa Dipoliin.

Kesätyömessut järjestettiin nyt toista kertaa; keväällä 2018 ne olivat #kesatyo-messut ja nyt kurssilaiset valitsivat nimeksi KesätyöX. Myös tapahtuman logo oli kurssilla mukana olleiden opiskelijoiden käsialaa. Tapahtuman suunnittelu alkoi kokouksessa, jossa opiskelijat saivat esittää ajatuksia messuille pyydettävistä yrityksistä, miettiä tapahtuman markkinointia, ulkoasua ja käytännön toteutusta. Kurssilla oli mukana opiskelijoista useista eri espoon lukioista. Tapahtumanjärjestämiseen kurssilaiset saivat koulutusta Baronalta ja opintosuorituksen lukioltaan.

Messut toteutettiin Otaniemessä, Dipolissa, jossa tapahtumaan oli varattu isot tilat, sillä yhteensä kävijöitä oli päivän aikana 1500. Lukiot saapuivat tilaisuuten kolmessa erässä; 9.00, 11.30 ja 13.30. Jokaisen lukiolaisryhmän tilaisuus alkoi yhteisellä osuudella Kaleva-salissa. Salissa opiskelijat saivat kuulla työnhausta kolme eri puheenvuoroa. Ensimmäinen vieraileva puhuja oli Visa Myllyntaus Keskolta. Myllyntaus puhui työelämän vaatimuksista, työurasta ja siitä, millaiselta tulevaisuuden työurat tulevat näyttämään. Myllyntaus antoi opiskelijoille ohjeen työnhakemiseen kaupasta: Saavu myymälään CV:si kanssa yksin ja pyydä kauppiaalta töitä.

Kuva: Aino Tissari NY:stä kertoo puheenvuorossaan, että on ok myös epäonnistua

​​Myllyntauksen puheenvuoron jälkeen kuultiin vinkkejä video-CV:n tai -hakemuksen tekoon, sekä erilaisista reiteistä työelämään. Puhujina toimivat Baronan Elina Salla ja Melina Siimeslahti. Palkkatyön vaihtoehtona opiskelijoille esiteltiin myös oman yrityksen kautta toimiminen, kun lavalle saapui NY-lähettiläs Aino Tissari, Nuori yrittäjyys -järjestöstä. Tissari on itse perustanut Kalteva-yrityksen osana NY Vuosi yrittäjänä -kurssia. Tissari kertoi opiskelijoille yrittäjäkumppaniensa kanssa kokeilemista liikeideoista; roskiskatos, ulkotuliteline ja Kalteva-paita. Lopuksi tilaisuuden juontajat Alisa Vlasova ja Nikita Rebnitskiy esittelivät lyhyesti messuilla paikalle olleet yritykset.

Tapahtumassa oli 16 eri näytteilleasettajaa, joista isoin osa tarjosi opiskelijoille töitä. Mukana oli yrityksiä, joiden tavoite oli löytää kaksi hyvää hakijaa ja toisaalta yrityksiä, joilla kesän palkkaustarve on satoja työntekijöitä. Mukana messuilla oli myös näytteilleasettajia, joiden tarkoitus on auttaa opiskelijoiden ura- ja opiskelusuunnittelussa. Lisäksi opiskeljat pystyivät käymään CV-pajassa kysymässä Baronan ammattilaisilta neuvoja ja kehitysehdotuksia.

Kuva. Ihana juontajakaksikko Alisa ja Nikita

"Tapahtuman järjestäminen oli omasta mielestäni todella mukavaa ja se meni sujuvasti. Vaikka päivä oli loppua kohden hieman rankka, olen sitä mieltä, että se oli hyödyllistä ja hyvä kokemus. Opin päivän aikana taitoja avustaa ja ohjeistaa ihmisiä ja yleisesti miten pidetään homma toiminnassa. Uskon lähes varmuudella, että tämä kokemus hyödyttää minua tulevaisuudessa, vaikka en päätyisikään tälle alalle." Milo, tapahtumanjärjestäjä, opiskelija.

Tapahtumaa oli erittäin mukava järjestää, sillä pääsimme itse osallistumaan suureen osaan järjestelyistä. Sain hyvän kuvan siitä, miten paljon asioita muutaman tunnin mittaisen tapahtuman järjestämiseksi tulee tehdä. Opin paljon kaikkea tapahtumien järjestämiseen liittyvää, jota tulen varmasti hyödyntämään myöhemmin järjestäessäni erikokoisia ja monen tyylisiä tilaisuuksia." Niklas, tapahtumanjärjestäjä, opiskelija.

"Tapahtuma oli hyvin organisoitu ja monipuolinen. Kokonaisuus pysyi mielenkiintoisena. Opiskelijat olivat myös hyvin innokkaita kuulemaan työmahdollisuuksista eri yrityksissä ja energia oli kohdillaan!" Noah Broms, Salezure

KesätyöX-messujen tunnelmaa voit kuunnella myös Radio Suomi Helsingin jutussa; Missä iässä ammatinvalinta pitäisi lyödä lukkoon? Pääset kuuntelemaan sen Areenasta tästä.

KesätyöX-messujen näytteilleasettajat:

Linnanmäki

KesätyöX-tapahtuma kokosi paikalle 12:n eri Espoon lukion toisen vuoden opiskelijaa ja useita pääkaupunkiseudulla toimivia yrityksiä. Pitkäkestoisen oppilaitos- ja yritysyhteistyön aikaansaamiseksi Tunne työ -hanke järjesti messujen yhteydessä myös Työelämätreffit pääkaupunkiseudun lukioiden edustajille ja kuudelle yritykselle.

Kiitos kaikille osallistujille onnistuneesta tapahtumasta!

Viimeisimmät
Arkisto
bottom of page