top of page

"Mikä musta olis voinut tulla isona!" Lumon lukion uratarinaviikko


Oletko nähnyt tätä trukkikuskia? Entä tätä sairaala-apulaista? Lumon lukion opettajat kertoivat opiskelijoille aiemmista työpaikoistaan uratarinaviikolla.

Lumon lukiossa järjestettiin toisen jakson ensimmäisellä viikolla opettajien uratarinaviikko, jonka aikana kukin opettaja kertoi kurssiensa opiskelijoille oman uratarinansa nuoruuden kesätöistä aina opettajaksi asti. Lisäksi opettajat paljastivat, mistä ammateista he olivat itse lukioikäisinä haaveilleet ja mitä muuta samalla koulutuksella voisi tehdä kuin toimia opettajana. Viikon tarkoituksena oli toisaalta lisätä opiskelijoiden ymmärrystä erilaisista aloista ja toisaalta korostaa sitä, miten monenlaisia työtehtäviä monilla ihmisillä ehtii elämänsä aikana olla. Lumon lukion opiskelija, Tuomas Raittila, kommentoikin uratarinaviikkoa seuraavasti: “Oli mielenkiintoista kuulla, että opettajilla ei ole ollut niin selkeä urapolku opettajaksi.

Viikko oli myös pohjustusta lokakuun ammattitapahtumaan, jolloin lukiolla vieraili 14 eri ammattien edustajaa kertomassa opiskelijoille työstään.

Vilken bra idé!

Viimeisimmät
Arkisto
bottom of page