top of page

Vantaan Lumon lukion ja Perho Liiketalousopiston yhteistyö: videotyöhakemuksia ja myyntiä englanniks


Lumon lukiossa työelämätaitoihin paneuduttiin keväällä 2018 muun muassa englannin pakollisilla 6-kursseilla. Kurssin aiheita ovat työelämä, talous ja jatko-opinnot, ja Tunne työ -hankkeen puitteissa lumolaiset tekivät yhteistyötä Perho Liiketalousopiston opiskelijoiden kanssa. Liiketalouden opiskelijat loivat kesätyöpaikkailmoituksia sekä tervehdysvideon, joihin lukiolaiset vastasivat kuvaamalla itse videomuotoisia työhakemuksia. Perhossa tuotokset katsottiin ja Lumon opiskelijat saivat omista videoistaan palautetta. Kokeilussa kahden oppilaitoksen opiskelijat harjoittelivat työelämätaitoja ja pääsivät tuottamaan omaa englanninkielistä materiaalia. Kokemus oli varmasti arvokas puolin ja toisin.

"Kiitos Perholle yhteistyöstä, joka toivottavasti jatkuu!" - Hilla Hietanen, englannin ja saksan opettaja, Lumon lukio

Perho Liiketalousopiston merkonomiopiskelijoiden kevään 2018 myynnin englannin opetuksessa kartutettiin kielitaitoa ennen kaikkea myyntityön näkökulmasta, mutta täydensimme sisältöä toki muullakin työelämässä tarvittavalla kielitaidolla. Yhteistyö lukiolaisten kanssa toi kokonaisuuteen mukavan piristysruiskeen. Rekrytointitilanteen käsittely englanniksi laajensi omalta osaltaan opiskelijoiden sanavarastoa, ja muiden kuin omien tuttujen ryhmätovereiden osallistuminen hankkeeseen antoi vielä tavanomaista enemmän valppautta tekemiseen. Kun opiskelijamme itse olivat vasta puoli vuotta aiemmin hioneet omia työnhakuvalmiuksiaan, toisten aikaansaannosten tarkastelu ja arviointi herätti varmasti monenlaista ajatusta siitä, miten edelleen myös omaa hakemustyyliään voisi kehittää ja toisaalta myös tunnistamaan omia vahvuuksiaan. Opettavainen ja viihdyttävä kokemus siis - kaikille osapuolille. Suosittelen etsimään vastaavanlaisia mahdollisuuksia muiltakin aihealueilta.

"Kiitokset ja lämpimät terveiset Lumon lukioon!" – Johanna Pyhälä, markkinoinnin, myynnin ja vieraiden kielten opettaja, Perho Liiketalousopisto.

Viimeisimmät
Arkisto
bottom of page