top of page

Helsingin kuvataidelukio ja Work Pilots kehittämään yhdessä lukiolaisten työelämätaitoja

Miten kehittää lukiolaisten työnhakutaitoja? Millainen on hyvä CV? Miten yhdistää aidot työkeikat osaksi lukio-opintoja?

Helsingin kuvataidelukio ja Work Pilots aloittavat mielenkiintoisen kokeilun, jossa lukio ja yritys kehittävät yhdessä lukiolaisten työelämätaitoja. Kokeilu tehdään yhteistyössä Tunne Työ- ja 6Aika: Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt -hankkeen kanssa.

Yhteisessä kokeilussa lukiolaiset oppivat tunnistamaan omia vahvuuksiaan, luomaan itselleen digitaaliseen CV:n Work Pilotsin alustalle sekä halutessaan tekemään alustan kautta välitettäviä työkeikkoja yksin tai ryhmässä, joista maksetaan palkkaa. Yrityksen tavoitteena on kokeilun kautta oppia, miten alusta voisi paremmin auttaa lukiolaisia työnhaussa ja työelämätaitojen kehittymisessä osana lukio-opintoja. Tavoitteena on tukea lukiolaisia oman polun löytämisessä sekä omien vahvuuksien ja osaamisen tunnistamisessä sekä "tuotteistamisessa". Kokeilussa työelämätaitoja on mahdollista kehittää oikeiden työkokemusten kautta ja saada konkreettista palautetta omien taitojen kehittämiseen.

(Kuva lainattu Work Pilots)

Yhteiskehittämisessä edetään seuraavaksi niin, että lukion opettajat ideoivat kurssia, jonka osana kokeilu toteutetaan ja missä Work Pilotsin tarjoamia materiaaleja ja alustaa hyödynnetään sekä aidot työkeikat toteutetaan. Lokakuussa järjestetään lukion opettajien ja yrityksen yhteinen suunnittelupalaveri. Marraskuussa järjestetään kuvataidelukiolla KickOff-tilaisuus, jossa Work Pilots esittelee palveluaan ja kurssilla tapahtuvaa kokeilua lukion opiskelijoille. Tilaisuudessa markkinoidaan samalla kurssille ilmoittautumista. Varsinainen kokeilu alkaa lukion kolmannessa jaksossa, kun uusi kurssi käynnistyy. Kokeilun ja kurssin päätteeksi on suunnitteilla järjestetää opit ja oivallukset -työpaja, jossa käydään läpi kokeilun anti sekä kehittämiskohteet. Kokeilu arvioidaan Kokoa.io:n kehittämän arviointityökalun avulla.

Pysy kuulolla, miten kokeilu etenee!

Viimeisimmät
Arkisto
bottom of page