top of page

Kallion lukion kupliva alumni-ilta

Iloisia jälleennäkemisiä ja uusia tuttavuuksia Kallion lukion ensimmäisessä alumni-illassa

Kallion lukiossa oli puhuttu pitkään alumni-toiminnan käynnistämisestä. Toki monissa koulun juhlissa ja eri taidetapahtumissa alumneja oli käynytkin, alumneilta löytyi omia yhteysverkostoja ja kaveripiirejä, mutta järjestelmällistä, kaikkia alumneja kokoon kutsuvaa toimintaa ei vielä ollut saatu aikaiseksi. Viime keväänä koulumme liittyi mukaan TunneTyö – hankkeeseen ja sen myötä alkoi vihdoin tapahtua: halusimme järjestää opiskelijoillemme tilaisuuden, jossa entiset kalliolaiset esittelisivät omia urapolkujaan. Näiden esittelijöiden tavoittamiseksi ponkaisimme pystyyn alumni-illan, joka toteutettiin maanantai-iltana 8.10.18.

Lokakuinen sade piiskasi kouluun saapuvia, mutta se ei vieraitamme tuntunut haittaavaan; iloiset hymyt, tunnistamisen riemut ja lämpimät tervehtimiset valtasivat nopeasti koko koulun. Ala-aulassa tarmokkaat tutor-opiskelijat rekisteröivät paikalle saapuvat alumnit ja antoivat heille nimilaput rintaan. Osa alumneista sai kokea aulan vilinän keskellä myös lumoavan kahden ihmisen kohtaamisen hetken; he istahtivat KirjaKallion opiskelijaa vastapäätä ja tulivat kirjoitetuiksi. KirjaKallion opiskelijat, puheilmaisun opettajan Kaisa Osolan ja kirjallisen ilmaisun lehtorin Eva Havon valmentamina, kirjoittivat vieraista kirjallisia muotokuvia ennen yhteisen ohjelman alkua.

Koulun perinteikkäässä alasalissa alumneja tervehti opiskelijoiden musiikkiesitys: Kappaleet Adventure of a lifetime; Fix you; Shiver (säv. & san. Berryman/Buckland/Champion/Martin) esittivät Onerva Järvenpää, Pekka Parkkonen, Merihelmi Kuosmanen, Bruno Baer ja Leo Ash. Esityksen äänet ja valot hoitivat Pinja Kokkonen ja Eelis Kivistö. Esityksen järjestelyissä avusti musiikin lehtori Hanna Mansnerus-Kivimäki. Rehtori Ari Mäkinen toivotti vieraat tervetulleiksi ja alumni Kaisa Niittynen kertoi vanhempainyhdistyksen Kyyryn toiminnasta. Myös paikalla olleet opettajat esiteltiin.

Ammattien aamupäivään vierailijoiksi ilmoittautuneet tai siitä kiinnostuneet alumnit jäivät rehtorin ja opinto-ohjaaja Sampo Harjun kanssa saliin keskustelemaan, ja muu joukko siirtyi yläsaliin teatterin lehtoreitten Sanna Liskin ja Annemari Untamalan johdolla pikadeittailemaan. Vauhdikkaassa tahdissa osallistujat vaihtoivat muistoja ja ajatuksia kouluajoistaan ja tutustuivat samalla toisiinsa.

Käytävällä nautittiin maukasta iltapalaa, ja samalla alumneilla oli mahdollisuus kierrellä koulun tiloissa. Kupliva puheensorina ja innostuneet huudahdukset kaikuivat kerroksissa, ja ne, samoin kuin illan vieraitten luokkien liitu- ja valkotauluille jättämät sydämelliset tervehdykset kertoivat alumnien arvostavan ja ajattelevan lämmöllä entistä opinahjoaan. Kahdeksaan mennessä illalla talo alkoi hiljetä; vielä muutama ryhmäkuva koulun kauniissa aulaportaikossa, iloiset hyvästelyt ja varmistelut siitä, että tavataanhan pian uudestaan; Kallion lukion alumni-toiminta on käynnistynyt!

Viimeisimmät
Arkisto
bottom of page