top of page

Uutiskirje 3/2018


Toukokuun 2018 uutiskirje

 

 

Uutiskirjeen tilaus

Päivitämme Tunne Työ -hankkeen uutiskirjerekisterin vastaamaan 25.5.2018 voimaan tullutta GDPR tietosuoja-asetusta. Voidaksemme lähettää sinulle jatkossa uutiskirjeitä ja muita tärkeitä tiedotteita, tarvitsemme sinulta vahvistuksen sähköpostirekisteriimme, että haluat tätä viestintää vastaanottaa. Alla olevasta linkistä pääset päivittämään ja hyväksymään tietosi (avautuu omaan ikkunaan). Toimi heti, niin ei unohdu.

Liity hankkeen uudelle postituslistalle! (GDPR)

Kiitos paljon, että seuraat hankkeemme toimintaa jatkossakin! Lisätietoja: susan.tuulosniemi(at)hel.fi

 

Hankkeen bencmarkingmatkalla tutustuttiin tiimioppimiseen

Tutustuminen Jyväskylän Lyseon lukion tiimipolkuun

”Jokainen osaa jotain ja yhdessä on enemmän”

Benchmarkingmatkan toisessa vierailukohteessa pääsimme kuuntelemaan Jyväskylän Lyseon lukion rehtori Osmo Polaksen kokemuksia heidän lukiossaan käytössä olevasta tiimioppimista. Lyseon lukiolla on Suomessa jo pitkä kokemus oppirajat ylittävästä opetuksesta, johon tiimioppiminen sopii erinomaisesti. Miksi tiimioppijuuteen on Jyväskylässä alunperin lähdetty?

Tiimipolkujuttu blogissa

​Tiimiakatemian vieraana

Miltä kuulostaakaan koulu, jossa ei ole opettajia, ei luentoja, eikä tenttejä? Miten ihmeessä opiskelijat sitten oikein oppivat? Tiimiakatemiassa kaikki oppiminen tapahtuu käytännön kautta ja oppimista viitoittaa pyhä kolminaisuus: teoria, projektit ja treenaus. Tunne Työ -hanke järjesti toukokuussa 2018 benchmarkingmatkan kiinnostusta herättäneen tiimioppimisen äärelle Jyväskylään. Tutustu blogissa, miten Tiimiakatemian tiimit muodostetaan, mikä on valmentajan rooli oppimisessa ja mihin tiimioppiminen saattaa karahtaa.

Tiimipolkujuttu blogissa

 

Johtamisvarjostukseen mukaan yhdeksän rehtoria ja yritysjohtajaa

Tunne Työ - suunnittele ura -hankkeessa pilotoidaan lukioiden rehtoreiden ja yritysjohtajien johtamisvarjostusta. Tavoitteena on, että win-win -periaatteen mukaisesti prosessiin mukaan lähteneet rehtorit ja yritysjohtajat oppivat toisiltaan ja siirtävät hiljaista tietoa organisaatiosta toiseen. Mitä varjostuksessa tapahtuu, kuka varjostaa ja ketä?

Tiimipolkujuttu blogissa

 
3StepIT, Fennia, Delingua, Raute, Fazer, Aurelia, Suoratyö, Accenture, Lenovo
 
Hankkeen koulutusohjelma käynnistyi

"Ihan liekeissä" oli erään osallistujan palaute ensimmäisestä koulutuspäivästä ja kuvaa osuvasti myös meidän kouluttajien fiiliksiä; huikea, innostunut porukka, päivät täynnä puheensorinaa, keskusteluja, omien kokemusten jakoa ja paljon naurua.

Aloitimme huhtikuussa 17 opettajan kanssa Tunne Työ - suunnittele ura -hankkeen koulutusohjelman, jonka tarkoituksena on pohtia ja kehittää uudenlaista työelämälähtöistä pedagogiikkaa ja menetelmiä osaksi itse opetustyöhön ja uraohjaukseen. Mukana on niin oppilaanohjaajia kuin eri aineiden opettajiakin hankkeessa mukana olevista lukioista.

Mitä koulutusohjelmaan osallistuvat haluavat oppia ja viedä tuliaisena oman lukion toimintaan?

Tiimipolkujuttu blogissa

 
Juttu blogissa
Juttu blogissa
Juttu blogissa

LukioTEKO

#Kunkoululoppuu

Viimeisimmät
Arkisto
bottom of page