LukioTEKO-hankkeen työelämä- ja korkeakouluyhteistyön parhaat palat

May 22, 2018

Turun, Tampereen, Vaasan ja Kaarinan kaupunkien lukiot, Turun yliopisto ja Turun ammattikorkeakoulu yhdessä elinkeinoelämän kanssa ovat olleet toteuttamassa LukioTEKO-hanketta, joka päättyy kesällä 2018. Hankkeen tavoitteena on ollut kehittää lukiolaisten, opettajien, korkeakoulujen ja yritysten yhteistyönä uusia työelämälähtöisiä kursseja ja malleja, jotka mahdollistavat korkeakoulukurkistukset ja -opinnot jo lukioaikana.

 

Hankkeen päätösseminaari järjestettiin 8.5.2018 Turussa ja sen kunniaksia julkaistiin nettisivu, jonne on on kerätty hankkeessa toteutettuja toimintamalleja ja pilotteja. Sivu löytyy täältä: http://www.koulutustakuu.fi/lukioteko/ 

 

Lisäksi hankkeen päättyessä on tehty julkaisu, johon on koottu yhtien kansien väliin tietoa hankkeen kokeiluista ja tuloksista: https://www.tekoihin.fi/full-screen-lukioteko/
 

Hankkeessa on toteutettu myös lukiolaisille kysely siitä, miten kehittäisit lukiota työelämälähtöisemmäksi. Kyselyyn on vastannut 1140 lukiolaista keväällä 2018. Kyselyn tulokset löytyvät täältä: http://www.koulutustakuu.fi/lukioteko/wp-content/uploads/sites/6/2018/04/Miten-kehit%C3%A4mme-lukiokoulutusta-kysely-lukio-opiskelijoille-kooste.pdf
 

 

Esimerkkejä hankkeessa toteutetuista kokeiluista ja malleista:

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Kesätekemistä lukiolaisille – töitä tai uusia taitoja

January 14, 2019

1/1
Please reload

Recent Posts