top of page

Uutiskirje 2/2018


Uutiskirje verkossa

Hae Tunne Työ – suunnittele ura -hankkeen koulutusohjelmaan Tunnetko paloa vahvistaa omaa osaamistasi opiskelijoiden urasuunnittelun tukijana ja haluat edistää oman oppilaitoksesi työelämälähtöistä toimintakulttuuria? Hae mukaan Tunne Työ – suunnittele ura -hankkeen koulutusohjelmaan, joka on rakennettu lukioiden työelämälähtöisten mallien, opetus- ja ohjaushenkilöstön työelämätuntemuksen ja työelämälähtöisen pedagogiikan kehittämiseksi. Koulutusohjelma sisältää mm. seuraavia teemoja:

  • Työmarkkinanäkymät ja työnantajien tulevaisuuden tarpeet

  • Uraohjaus ja eri aloille hakeutuminen

  • Menetelmien ja työkalujen käyttö uraohjauksessa ja työelämälähtöisyyden toteuttamisessa (mm. Informational interviewing, piilotyöpaikkakartoitus, ammattinimikeanalyysi, some-kanavat työnhaussa, oivalluttaminen/coaching-menetelmät, tarinallistaminen)

  • Verkostoituminen ja työelämäyhteistyönmallit

  • Hyvät käytännöt ja työelämälähtöisen toimintakulttuurin kehittäminen

Aikataulu: Jakso 1 - perjantai 20.4. klo 9-16, tila Lähde Jakso 2 - perjantai 18.5. klo 9-16, tila EduLab Jakso 3 - tiistai 4.9. klo 9-16, tila Ulappa Jakso 4 - keskiviikko 24.10. klo 9-16, tila EduLab Jakso 5 - torstai 22.11. klo 9-16, tila EduLab Koulutusohjelma järjestetään Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimialan tiloissa, osoitteessa Töysänkatu 2D, Helsinki. Koulutusohjelmaan valitaan 20 - 25 hankkeessa mukana olevaa opetus- ja ohjaushenkilöstön jäsentä hakulomakkeen perusteella. Linkki hakulomakkeeseen: https://www.ilmarix.fi/tietoverkko/isoilmari2.nsf/ilmoall?openform&s=n&id=600B1BAD819EBB3BC22582550034B4B0 Hakuaika koulutusohjelmaan on pe 6.4. asti. Valinnat koulukseen osallistujista ilmoitetaan 11.4., jonka yhteydessä lähetetään tarkempi koulutusohjelma. Lisätietoa: Minna Ruotsalainen projektipäällikkö / kouluttaja Spring House Oy || Ruoholahdenkatu 14 || 00180 HELSINKI 040 669 0937 || vaihde (09) 72 62 800 minna.ruotsalainen@springhouse.fi www.springhouse.fi Suvi Kytöharju projektipäällikkö Tunne Työ – suunnittele ura -hanke (ESR) Helsingin kaupunki Puh. 040 835 98 17 suvi.kytoharju@hel.fi www.tunnetyo.fi

 

Rehtorit ja yritysjohtajat toistensa mentoripareiksi hankkeen johtamisvarjostuksessa Tunne Työ -hankkeessa pilotoidaan vuoden 2018 aikana johtamisvarjostusta, jossa lukion rehtori ja yritysjohtaja ovat mentoripari. Varjostuksessa opitaan toisilta esimiestaitoja, tiivistetään yritysyhteistyötä sekä vahvistetaan lukioiden työelämälähtöistä toimintakulttuuria. Varjostukseen valitaan hankkeen lukioista yhdeksän rehtoria ja yksi johtoryhmä. Lisätietoja Tunne Työ -blogista. Yritysjohtajien ilmoittautuminen varjostukseen on käynnissä. Vinkkaa Suville suvi.kytoharju(a)hel.fi, jos verkostoistasi löytyy mukaan sopiva sparraaja rehtorin mentoripariksi. Vielä on muutama paikka vapaana!

 

Lappeenrannassa kehitetty tiimioppimista- ja opettajuutta

Lappeenrannan lukiot ovat mukana Tunne Työ -hankkeessa ja kehittävät tiimioppimista ja -opettajuutta osana lukion toimintaa. Lappeenrannan Lyseon lukiossa aloitti syksyllä 2017 tiimiryhmä, jonka tavoitteena on suorittaa lukio-opinnot tiimiohjausryhmässä. Kimpisen lukiossa puolestaan pilotoitiin tiimijaksoa, jossa opiskelijat suorittivat jakson 4-5 hengen ryhmissä. Käy lukemassa lisää tiimioppimisesta ja kokemuksia toteutuksesta Tunne Työ -hankkeen blogista.

 
Lukiolaisille kesäksi ohjelmaa

Työelämäyhteistyö

Hankkeen blogi

Tapahtumakalenteri

Materiaalipankki

Facebook Twitter Instagram

Viimeisimmät
Arkisto
bottom of page