top of page

Uutiskirje 1/2018

Tunne Työ - suunnittele ura -hankkeen logo

Tunne Työ -hanke toivottaa pirteää vuoden alkua 2018!

Tervetuloa mukaan Tunne Työ - suunnittele ura -hankkeen kevääseen.

Tämän uutiskirjeen sisältö:

  • Hankkeen verkkosivut on avattu

  • Job Shadowing -webinaari 31.1.18

  • Työelämäpassi lanseerattiin

  • Alppilan lukion pilottikurssi

  • TAT:n bisneskurssit

  • Tulevaa ohjelmaa

 

Hankkeen verkkosivut on avattu Sivuilta löytyy tapahtumakalenteri, hankkeen blogi, esimerkkejä oppilaitosten kehittämistä toimintamalleista, linkkejä ja muuta tarpeellista opettajien, opojen, lukioiden ja työelämän käyttöön. Sivuilla myös linkki materiaalipankkiin ja viestinnän materiaaleihin.

www.tunnetyo.fi

Mitä haluaisit hankkeen verkkosivuille? Kerro ideasi tai anna palautetta:

susan.tuulosniemi(a)hel.fi

 

Job Shadowing -webinaari

31.1.2018 klo 14–15.30

Tunne Työ - suunnittele ura -hanke järjestää webinaarin kaikille uravarjostuksesta kiinnostuneille. Puheenvuorot: Uravarjostuskokemukset osana lukion työelämäyhteistyötä Opinto-ohjaaja Sari Vahtera, Helsingin kuvataidelukio Job Shadowing - esimerkkejä ammatillisen koulutuksen työelämäyhteistyöstä Koulutuksen kehittämispäällikkö (yrittäjyys) Merja Staudinger, Perho Liiketalousopisto Ilmoittautuminen 26.1.18 mennessä http://bit.ly/2mg5Hvz Huom. Webinaariin osallistuminen edellyttää ennakko-ilmoittautumista. Kaikille ilmoittautuneille lähetetään tarkemmat ohjeet webinaariin osallistumisesta sähköpostilla ilmoittautumisajan päätyttyä. Jos et pysty osallistumaan webinaariin kyseisenä ajankohtana, mutta olet kiinnostunut, kannattaa silti ilmoittautua. Pyrimme saamaan webinaarista tallenteen, jonka voimme lähettää kaikille ilmoittautuneille jälkikäteen. Webinaari on verkon välityksellä toteutettu seminaari tai tapahtuma, johon voit osallistua etänä omalla tietokoneellasi. Job Shadowing -webinaari järjestetään Skypellä, joka sinulla täytyy olla laitteellasi käytössä. Käyttämässäsi koneessa on oltava äänentoistoa varten kaiutin tai kuulokkeet. Osallistumiseen et tarvitse mikrofonia tai web-kameraa. Webinaarin kysymykset esitetään Skypen keskustelutilassa.

 

Työelämäpassi

Etu-Töölön lukio lanseerasi 12.12.2017 Tunne Työ-hankkeen tiimoilta lukiolaisten työelämäpassin. Opiskelijat voivat kerätä lähes koko lukio-opintojen ajan opintosuoritteita sähköiseen työelämäpassiin, jonka avulla tapahtunut oppiminen todennetaan. Sopivia opintosuorituksia ovat mm. oman työnteon ja työnhaun raportointi sekä analysointi, erilaiset työelämään tutustumiset ja haastattelut. Lisätietoa passista http://bit.ly/tyoelamapassi

 

Alppilan lukion pilottikurssi

Tunne Työ -hankkeessa mukana oleva Alppilan lukio pilotoi syksyllä 2017 Työelämätietoutta ja arkielämän taitoja abeille -kurssia, jossa opiskelijat keskustelivat muun muassa eri asiantuntijoiden kanssa opiskelijabudjetille sopivan kokkailun lomassa. Lue Alppilan lukion blogista, mitä opiskelijat olivat mieltä kurssista.

https://alppilablog.wordpress.com/2017/12/08/tunne-tyo-hanke-alppilassa/

 

Työelämätaitoja TAT:n kurssien avulla

TAT:n Yrityselämän nuoret sukupolvet tarjoaa digitaalisen bisneskurssikokonaisuuden lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin. Kursseilla opiskelijat oppivat tärkeitä työelämätaitoja ja saavat muun muassa kaupallista osaamista. Tunne Työ -hankkeessa muutamat lukiot ovat lähteneet toteuttamaan kursseja, ja sekä opettajien että opiskelijoiden palaute on ollut innostunutta.

  • Kurssimateriaalin käyttö on ilmaista.

  • Kurssit ovat saatavissa suomen- ruotsin- ja englanninkielisinä.

  • TAT tarjoaa kerran kuussa opettajankoulutuksia kurssien käyttöön, pedagogiikkaan ja sisältöihin liittyen.

Tutustu ja ota bisneskurssit osaksi omaa opetustasi.

https://www.tat.fi/mika-tat/yrityselaman-nuoret-sukupolvet/

 

Tulevaa ohjelmaa

Tunne Työ -hankkeen rehtorit: seuraa sähköpostia ja pysy kuulolla! Lähetämme lähiaikoina tietoa rehtoreiden ja yritysjohtajien Critical Friends -mentoroinnista.

https://www.tunnetyo.fi/tapahtumat Tapahtumavinkkejä voi lähettää Susanille susan.tuulosniemi(a)hel.fi

 

Tunne Työ - suunnittele ura -hankkeen tiimi: Projektipäällikkö Suvi Kytöharju 040-835 9817 suvi.kytoharju(a)hel.fi

Työelämäkoordinaatori Anne-Marie Tuomala 040-834 9320 anne-marie.tuomala(a)hel.fi

Projektiassistentti Susan Tuulosnemi 040-167 8810 susan.tuulosniemi(a)hel.fi

Copyright © 2018 Tunne Työ - suunnittele ura ESR (S20945), Kaikki oikeudet pidätetään.

Postiosoite:

Tunne Työ - suunnittele ura

Töysänkatu 2 D

Helsinki 00099

Finland

Vipuvoimaa EU:lta
Euroopan unioni

Viimeisimmät
Arkisto
bottom of page