top of page

WHO:n biodiversiteettityöpaja / biologia

Vuosaaren lukion biologian opiskelijat olivat mukana 23. - 26.10.2017 Helsingin Vuosaaressa järjestetyssä YK:n Maailman terveysjärjestön (WHO:n) kansainvälisessä biodiversiteettityöpajassa. Kurssin tavoitteena oli oppia lisää YK:n ja WHO:n toiminnasta, kansainvälisestä biodiversiteettitoiminnasta, tutustua kansainväliseen päätöksentekoon ja neuvotteluihin sekä oppia työelämätaitoja, kuten neuvottelukäytäntöjä ja diplomatiataitoja.

Kurssi käynnistyi alkutapaamisilla, jotka pidettiin sekä Vuosaaren lukiossa että ympäristöministeriössä. Ennen workshoppia opiskelijat tutustuivat sisältöihin eri materiaalien avulla. Itse workshopin aikana opiskelijat auttoivat esimerkiksi vieraiden opastamisessa sekä kirjoittivat muistioita työpajan keskusteluista. Tapahtumaa ja opiskelijoiden työskentelyä työpajojen aikana ohjasivat ympäristöministeriö ja Suomen ympäristökeskus (SYKE). Suomessa yhteistyössä olivat mukana myös maa- ja metsätalousministeriö sekä sosiaali- ja terveysministeriö.

Työpajan jälkeen järjestettiin lopputapaamiset lukion ja ympäristöministeriön kesken ja lisäksi opiskelijat osallistuivat yhteisen verkkojulkaisun tuottamiseen. Juttu julkaistaan myöhemmin ympäristöministeriön omassa verkkolehdessä.

Hanke kokonaisuudessa päättyy jouluun mennessä, mutta yhteistyö Suomen ympäristökeskuksen ja Ympäristöministeriön kanssa jatkuu. Opiskelijat saavat osallistumisesta ja ennakko- ja jälkitehtävistä ns. aktiivipolku-kurssin tai biologian projektikurssin.

Lisätiedot:

Leena Mäkelä

Biologian, maantieteen ja terveystiedon opettaja

Vuosaaren lukio, Helsinki

leena.k.makela@edu.hel.fi

puh. 050 4016535

Suomen ympäristökeskuksen www-sivut:

http://www.syke.fi

Viimeisimmät
Arkisto
bottom of page