Mielentila podcast

Psykologien vastauksia opiskelijoita koskettaviin kysymyksiin

 poikkeusaikoina.

Kuuntele 

Mimmit sijoittaa podcast

Mimmit sijoittaa -podissa puhutaan rahasta, sijoittamisesta ja säästämisestä.  Avointa puhetta ajankohtaisista aiheista ja inspiroivien vieraiden rahatarinoita.

Kuuntele

Seminuoret sijoittajat

Podcastin houstit Joel Harkimo ja Jani Junnila avaavat 

kuulijalle mutkikasta

sijoitusmaailmaa. Ajankohtaisia talousaiheita.

Kuuntele

Tulevaisuus podcast

Sitran Hyvää Huomista -podcast kertoo, mihin olemme menossa ja miten voimme vaikuttaa huomisen maailmaan jo tänään.

Kuuntele

Lukiolaisen työelämäopas

Lukiolaisten liitto on julkaissut oppaan, johon on koottu työelämäneuvoja, yrittäjyystarinoita, toimialaesittelyjä ja vinkkejä esimerkiksi työnhakuun liittyen.

Lataa opas täältä

Työelämä ja yrittäjyys haltuun lukioissa

Oppaaseen on kerätty laajasti ideoita ja ehdotuksia lukioiden työelämäyhteistyön edistämiseksi.

Lataa julkaisu täältä

Uuden osaamisen lukio

YES-verkoston julkaisu on lukioiden opetushenkilöstölle suunnattu käsikirja, jonka avulla lukiot voivat kehittää toimintakulttuuriaan vastaamaan tulevaisuuden osaamistarpeisiin. 

Lataa julkaisu täältä.

Tehtäviä erilaisia tulevaisuuksia varten

Nuorkauppakamarit

Suomen Nuorkauppakamareiden tavoitteena on vauhdittaa nuorten aikuisten menestystä työelämässä. Katso löytäisitkö sivuilta inspiraatiota.

Sivuille tästä.

Penno-työkirja

Tutustu Penno -selvitä rahatilanteesi- työkirjaan, jonka voit tulostaa tai tilata Takuusäätiön nettisivulta. Sen avulla nuori voi saada käsityksen arjen tuloista ja menoista.

 

Lataa julkaisu täältä.

Yrittäjyyskasvatus lukiossa 2021

Suomen Yrittäjät on julkaissut paljon materiaalia yrittäjyyskasvatuksen tueksi. Tutustu mm. Opettajan yrittäjyysmateriaali ja 

Opettajan opas yrittäjyyspedagogiikkaan -sivuihin

täällä.

TUE.NYT

Tue.nyt -ohjauksen ja tuen työkalupakki lukioille- julkaisussa kerrotaan, millaisia toimintamalleja lukio-opettajat ovat kehittäneet jotta opiskelijat saavuttaisivat oppimistavoitteensa ja voisivat hyvin.

 

Materiaaliin tästä.

Vinkkejä työnhakuun

Työelämään.fi -sivuilla on materiaaleja ja tietoa nuorille työelämästä, mm. työhyvinvoinnista, työntekijän oikeuksista ja tasa-arvoasioista.

 

Tutustu sivuihin täällä.

Opintokamu

Erilaisia työkaluja opiskelijoiden hyvinvoinnin edistämiseksi, mm. improharjoituksia ryhmäytykseen ja peli, jonka avulla keskustella ajanhallinnasta, esiintymisjännityksestä ja yksinäisyydestä.

Sivuille tästä. 

Tasa-arvo työelämässä

Sosiaali- ja terveysministeriön sivuilla on paljon painavaa asiaa

työelämän tasa-arvokysymyksistä. 

 

Lue lisää täältä.

Tulevaisuuden työ

Tekoäly, työelämän murros, työhyvinvointi, työympäristöt ja tulevasuuden työelämätaidot. Tulevaisuuden työ -täydennyskoulutuksen tallenteet katsottavissa täältä

YES-verkosto

Kiinnostaako työuramentorointi?

YES-verkosto tarjoaa uutta tukimateriaalia mentorille, mentoroitavalle ja mentoriohjelman järjestämisestä kiinnostuneille organisaatioille.

Sivuille tästä.

Opettajan aineistopankki

TATin Opettajan aineistopankista löydät oppimateriaaleja työelämä-, talous- ja yrittäjyysaiheiden opetuksen tueksi. Aineistopankista löytyviä oppimateriaaleja saa käyttää vapaasti opetuksessa.

Lue lisää täältä.

Kun koulu loppuu

Kunkoululoppuu.fi on ura- ja koulutusvalintoihin, sekä nuoren elämän tärkeisiin asioihin keskittyvä sivusto. Tarjolla tietoa koulutuksesta, työelämästä. ja talouden hallinnasta.

sivuille tästä.

Ajokortti työelämään

Miten tehdään työehakemus ja ansioluettelo? Miten selviät työhaastattelusta? Mitkä ovat työelämän pelisäännöt? Tutustu 4H:n Ajokortti työelämään -kurssiin.

Sivuille tästä.